Pages

My 3H

My 3H

Saturday, May 26, 2012

Jalan-Jalan

Ni la aktiviti hari minggu kiter yg lepas..bosan duduk kat rumah so angkut anak2 gi ke Jerudong..ronda2 kat sana..tu pun bersebab yer..takde nye nak gi situ kalau tak de hajat..ekeke..sebab suami aku tertinggal charger iphone kat belakang stage..malam tu dia ada kerja kat polo club..sampai rumah baru sedar yg charger tertinggal..penting tu kan..so bile dah selesai amik charger tu terus la siar2 kat taman kuda di sana..seronok gak..tapi memula tu c Hadif takut tengok kuda2 tu..siap melalak dalam kereta..tak nak turun..haha





Lepas tu kite gi bersiar lak ke Hutan simpan Berakas..dah lama tak gi situ..tu pun dah banyak perubahan..jakun jap tengok..kire tempat tu selamat utk kanak2 bermain..tapi satu je yg rasa tak selamat..kat situ banyak monyet..besar lak tu..aku tengok pun dah rasa takut..nasib dia tak ganggu org..monyet kat situ intai makanan je..cane lah nak berbaque kat situ kan..

ada sorg pompuan tu selamba jer letak barang dia kat pondok tu. tetiba jerit lak sebab monyet2 tu serang barang dia..seingat aku container kut maybe dalam tu ada makanan..so aku suruh la suami aku gi selamat kan barangan dia sebab pompuan tu memang tak mau gerak..dia biar je..ye la kalau aku pun confirm takut woo.. lepas tu dia masuk kereta..ada lagi barang dia yg tinggal kat situ..tak sempat nak selamatkan sebab dah kene serang..huhu..



seronok gak bawa anak2 main kat situ..tapi tu la kita gi waktu pagi..panas giler..tak lama la kita kat sana..main2 jap lepas tu gi lepak kat pemandangan pantai..pas tu zoom gi supermarket..shopping brg dapur sikit..tambah2 stok kat peti sejuk..dah selesai terus balik rumah..anak2 pun tidor keletihan....

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.