Pages

My 3H

My 3H

Thursday, July 12, 2012

Batu karang dalam hempedu

Dah lama tak update sumting kat blog aku ni kan..dah masuk bulan july. Alahai la apasal la makin lama makin malas nak update blog ni..kdg terfikir gak ada ker yg baca blog aku ni? Ada ker yg sudi jenguk blog ni..tapi tu la hakikatnya..blog aku ni la open diari buat aku nak tak nak kene kuah kat sini gak..even org tak baca tapi aku baca..ehe..kire ni tempat aku korek balik citer2 lama..

Okay la ni nak citer pasal suami aku yg baru2 ni masuk ward. Huhu..dah lah suami aku lama tak balik sebab gi kursus luar daerah tup tup minggu lepas aku kene telfon..diorg cakap suami aku masa tu kene hantar ke hospital ripas kat ward 6..lepas tu diorg ckp nak kene operate..mana ko tak terkejut kalau bangun tidur dgr berita mcm tu..sah sah aku mcm nak nangis je dengar..tu pun aku kelam kabut terus call mak..siapkan anak2..tu pun aku kejutkan diorang..nasib baik tak meragam..lepas tu terus zoon gi hoapital..

Sampai sana..sedihnyer tengok suami terbaring kat katil ngan jarum cucuk kasi drip antibiotik..pada mula doc suspect appendiks..sebab suami aku sakit kat bahagian bawah kanan perut..tup tup lepas scan dpt result yg tu bukan apendiks tapi ada batu n kat dlm hempedu..ok la doc bagi antibiotik drip utk buang infections then lepas 6 minggu nanti baru operate. Suami aku memang seriau bab bab operate ni even aku dh terangkan..aku ckp tak sakit mana pun nanti..sebab dia tebuk sikit jer kut..tapi tu la kiter usaha gak cara lain kut2 batu tu boleh hilang sendiri tanpa operate kan..mna tau kuasa Allah..insyaallah.. Tapi kalau tak hilang gak kene operate la jwbnyer..tu yg aku duk fikir. Lepas operate tu kene la aku yg jaga dia kat hospital kan..huhu cane lak ngan hadif dan hanif tu. Diorg ni kalau aku hilang kejap melalak mcm aku dah pergi jauh..padahal aku kat dapur jer..alahai..malas la nak fikir pasal tu..yg penting sekarang ni kene ikhtiar cara lain dulu..moga2 berhasil..


tu dia dak manja tengah tidor ngan abah dia..tu Hanif tau..sekali pandang mcm Hadif. Ehe..patut ramai yg pikir diorg kembar..


sempat posing sekeluarga kat katil ward tu..amboih dak Hanif tu tak mau lepas soother dia..nak suruh senyum punye la susah..

Alhamdulillah penangan antibiotik tu sakit suami aku makin berkurang..sekarang dh masuk kerja semula..tengah tunggu call dari hospital bila dia nye appointment lagi. Tu la aku rasa ada call tadi tapi aku lambat jawab sebab handphone aku tgh charging kat ruang tamu time aku masak kat dapur tadi..waduh..moga2 diorang ada call balik nanti..tengah tunggu...

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.