Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, July 24, 2012

Selamat berpuasa



Alhamdulillah..tup tup dah 4 hari kita berpuasa kan.. Lepas tu aku ni baru nak update entry..sepatutnyer puasa pertama lagi dah ucapkan puasa ni..ehe..takpe la kan masih belum terlambat lagi..aku baru je selesai makan sahur..kat Brunei ni waktu imsak 4:43 am.. Berbuka lak pukul 6:38 pm.. Aku memang sengaja melambatkan sahur ye la..katanyer nak ikut sunnah nabi..melambatkan sahur tu kan sunat hukumnya..untung apa..dapat pahala sunat. Ehe.

Paling best tiap x sahur..hero2 aku pun ikut bangun gak..tapi hari ni Hadif jer yg bangun..terkejut aku tym asyik makan tadi tetiba je diri depan aku ngam gosok2 mata..last2 dia baring kat bantal besar kat ruang tamu tu then tido balik..haha..tau dh ngantuk yg bangun gak wat pe..manja tul yg abg ni kan..pantang mama dia hilang kejap dh mule melalak...strong lagi adik dia..

Paling meriah lak tym berbuka..hoh amik ko aku ngan suami sampai mcm nak berperang bila hero2 nak join berbuka sekalik..sampai nak marah pun ada..tapu..kene kawal..sebab belum berbuka..eh eh..mcm ia ia je nak marah bila dah berbuka kan..hahaha..idak la..aku just tegur2 manja gitu..amik pinggan dua keping..taruk makanan..hah diam la korang d situ. Padahal dah kasi makan kenyang2 pun nak gak ganggu mama n abah makan..paling best siap ketuk2 meja makan..kalau tak mau reti diam gak hah..umpan je sorg ngan tab..yg sorg lagi terpaksa ku korbankan handphoneku.. Tapi..lepas siap semua..minta balik...kah3..kejam tak..

Okayla..nak chow dulu..nak sembahyang subuh..lepas tu nak angkat dak Hadif tu masuk bilik..kesian lak aku tengok dia tido kat ruang tamu tu... Selamt berpuasa u ols.. ;)

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.