Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, September 11, 2012

cerita raya 2012

Alahaiii.. org lain dah lama buh citer pasal raya kan..aku bru jenguk blog baru nak update blog..waduh pemalas sungguh..malas nak karang2 citer..tapi tapi nak karang jugak walaupun org tak nak baca..takpe laa..sebab ni kan diary aku..hukhuk..kalau lupe aku boleh masuk sini baca semula citer2 kat sini..ehehe..

okay lah..raya pertama tu mcm biasa la kan..bangun awal..suami lak dh siap2 gi masjid utk sembahyang sunat hari raya..sementara aku kat rumah sibok siap2kan anak2 bujang aku..tu pun susah nak bangunkan diorang..nasib anak lelaki kan..kejap je pun nak siapkan..psang baju, kain samping, stokin kasut last sekali pasang songkok..dah siap..

lepas tu baru le gilran aku menyiapkan diri..ala simple jer pun..makeup sikit2, pasang tudung, siap..suami balik terus bersalaman minta ampun minta maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki..agak berdrama sikit le kan time2 ni,,hihi..ok dah selesai semua..kunci pintu kunci tingkap, kite pun zoom ke rumah parents aku.berkumpul kat sana..

kat sana mcm slalu le kan semua menikmati juadah yg mak masak, sedap sgt..tapi kene le makan berpada pada sebab baru raya pertama kan..confirm smua rumah makan makan dan makan..huhu..dh siap makan aktiviti amik gambar..ehe..ni tiap tahun mesti buat..ye la sebab kite kan tahun ke tahun makin berubah..terutama anak2..tahun lepas masih baby..tahun depan lak dh pandai jalan..tup tup dh sekolah..so kenangan tu berubah ubah..dan wajah kite pun berubah..a.k.a semakin tua..kekeke..

selesai je amik gambar terus le seisi bersalaman..amik duit raya..dah tu terus zoom rumah nenek kat daerah Belait ngan Tutong..fuh perjalanan yg jauh..lepas tu zoom lak ke rumah sepupu aku sebab dia wat rumah terbuka raya pertama tu..kemudian ke rumah pak dan mak mertua aku.. lepak2 kat sana..sampai rumah kondem wooo..sakit badan..perut lak memang full..

Raya pertama tahun ni kiter anak branak memakai tema grey yer..kekekee..





Raya kedua lak..ke rumah pak sedara aku kat kg Lamunin..huhu ni pun perjalanan yg jauh gak..sebab dia wat rumah terbuka so kene la dtg kan..alhamdulillah kenyang perut.. lepas tu gi rumah nenek suami lak..kite berkonvoi reramai ngan sepupu dan adik beradik suami.. seronok gak..terasa meriah raya bile beraya beramai..tambah lak layan kerenah anak2..

Di hari raya kedua lak kita memakai baju tema bewarna hijau..ehe..



Raya ke 3.. adik aku lak buat rumah terbuka..so lepas je dari sana..kiter gi beraya ke rumah pak sedara ngan mak sedara suami lak..tu pun dekat2 je rumah diorang..ehe..jalan kaki pun boleh..

ok lah sampai sini je dulu yer. esok2 aku sambung citer raya seterusnye..daaa....

posted from Bloggeroid

3 comments:

Anonymous said...

Having read this I believed it was really informative. I appreciate you taking the time and energy to put this article together.
I once again find myself personally spending a lot of time both reading and posting
comments. But so what, it was still worth it!
My page :: football transfer rumours tottenham

Anonymous said...

Wow, that's what I was exploring for, what a stuff! present here at this blog, thanks admin of this website.
Also visit my blog post ; comprar perfume

Anonymous said...

I'm not sure exactly why but this web site is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later and see
if the problem still exists.
Also see my site: pizza games girls

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.