Pages

My 3H

My 3H

Friday, April 20, 2012

Pernah pakai

Ehem..ehemm...tetibe je kan tgh malam mcm ni nak citer pasal handphone lak..asal tak tido lagi?? jawapannye sebab belum mengantuk..masa nak tidokan anak2 memang beriya iya je aku menguap..bila diorang dah tido dan kepala pun dah landing kat bantal tetibe je mata ni terasa segar..pusing kiri kanan tak gak mau lelap..so keluar bilik tido masuk bilik laptop..on laptop apalagi update blog le kan..masa ni la aku dpt online secara aman dan tenang..kalau rajin terus nak wat schedule post kut (tertakluk pada kerajinan yer kekeke)

okay laa..nampaknye entry aku ni dah melalut pasal tido lak..korang dulu2 selalu tukar2 handphone tak? mesti ada kan..ye laa kunun nak ikut peredaran masa katakan..kadang tak gak..ada yg terpaksa tukar sebab dah rosak..dah tak boleh pakai.. aku dulu start pakai handphone..ye laa maksud aku memiliki hp sendiri le..dulu bukan mcm skang senang je anak2 nak dpt hp..canggih lak tu..baru sekolah rendah dah ada hp..touchscreen lagik..huhu..aku dulu dah bertunang dgn suami baru la merasa ada hp.kesian kan, ye laa masa tu tgh cintan cintun susah le kalau takde hp kat tgn..haha..kalau nak harap telefon rumah je tak syok gak, kureng privacy la jadiknyer..ada hp senang le nak dating2 siap nyorok2 bawah slimut lagik..alahaii sonoknye waktu bercinta kan..semuanya indah n romantisss banget..hukhuk..skang pun romantis gak cume kdg waktu mcm agak terhad sebab masing2 sibok nak layan anak yg kdg tak kasi chance mama ngan abah nak bermesraan..huahuahua..

hp yg mule2 aku pakai dulu adalah hp panasonic A100..yg kecik tu,kalau tak silap khai AF pernah wat iklan pasal hp ni..comel le sgt hp ni..nak pegang pun mcm susah..aku sampai pernah tersilap letak sampai tak jumpe rupenyer termasuk dalam longgokan baju aku yg tak berlipat (sahih malasnye aku masa bujang2 dulukan ;p) walaupun hp ni kecik tapi suara dia mak aii kuat sgt sampai boleh bingit tlinge..bagus lah utk yg tido mati mcm aku..dulu sekarang tidak lee

lepas tu kwn suami aku (tym tu masih tunang) swap lak hp panasonic tu ngan nokia 2600..ok laa..function lebih canggih dari panasonic ni le kan sebab screen dia ada warna2..siap ada game kegemaran lagik..bouncer ball..hihi..tone lak polyphonic..

hp ketiga lak yg pernah aku pakai adalah nokia 6600..bila dpt pakai ni huhu terasa canggihnye hp ni kan..ye laa dulu2 hp ni harga dia 1st arrive adalah $700 lebih..byg kan betapa mahalnye..skang ni betapa murahnyer..siap ada yg jual ngan harga puluh hinggit jer..yg 2nd hand le kan..aku rasa hp ni memang best..sebab dia ada symbian..boleh la ko lantak main game bagai..app pun mcm2 boleh download..ringtone lak pakai format mp3..lepas tu hp ni aku jual murah kat adik ipar aku yg bongsu..

sebab apa aku jual,ye laa sebab suami aku dah belikan hp baru sempena kiter baru kahwin..hihi..masa kursus nikah lagi c suami aku hadiahkan hp nokia N70..terkejut weii..tak sangka dpt hp yg lebih canggih lagi..memang aku tak mintak pun..tapi sygnyer hp ni tak bertahan sebab kecuaian huhu..ye laa dh ada anak kan..masa tu umur Hadif baru 8 bulan kut..sekali aku letak la hp tu merata tempat..tengok2 hadif sedap je duk hisap hp aku..siap munyik lagi tau..aku tergamam le tak terkata..bile tengok langsung tak mau on..ok la..hantar kedai repair confirm byk air liur kan hahaha.alhamdulillah dh ok..masalah lak dpt masuk line gsm je..yg 3G langsung tak dpt..hilang signal..huhu..so jual murah je..tak silap dlm $70..nasib ada yg mau beli..

lepas tu ada rezeki lebih sebab elaun suami aku keluar so dia belikan hp baru..kebetulan lak masa tu nak harijadi aku..so terus le kan sebagai hadiah..dia belikan aku nokia E75..yg dpt slide tu..hp ni ok lah bagi aku..function baru..cume tak minat tang keypad qwerty tu je..jrg pakai kan..berat jer nak bawak hp ni..tapi lama gak aku pakai hp ni sampai hanif nak lahir kut..lepas tu tetibe suami aku belikan lak hp baru dia kata nak sesuaikan aku pakai hp qwerty ni..so aku ok je..pakai le hp E72..alhamdulillah sampai sekarang masih ada.. yg E75 lak huhuhu.. :( sedih weii..hilang entah kemana..puas dah aku ngan suami cari tak jumpe2 gak..suami aku silap letak kut.sebab lepas dia pakai dia selalu simpan dlm beg,tak tau la cicir ke apa kan..

lastly (buat masa sekarang le kan) mcm ada hati je nak  beli hp baru lagi bluekkkk hp yg aku pakai sekarang ni adalah Samsung galaxy s2..alhamdulillah..ni memang kemahuan aku sendiri le..dh lama mengidam so tercapai gak awal tahun hari tu..ngan duit aku sendiri..tak mintak kat suami pun..ekeke..(poket money jer) ok lah puas hati gak ngan hp ni sebab android kan.boleh download mcm2 app..free kat market android..camera pun ok 8mp..terang sgt.. so hp aku yg ada skang ni yg ni ngan E72 jer.tu pun sebagai spare je..ye laa hp samsung ni kdg cepat mkn battery gak..tambah2 lak kalau rajin online..galaxy tab lak..masih ada..cume aku takde peluang lagi nak gune mende tu sebab hadif ngan hanif dh conquer yer..harap maklum..budak sekarang pun dah makin canggih..poning aku..


ni dia antara hp2 yg pernah aku pakai dulu..yg latest2 tu je masih ada di genggaman..hihihi..


Saturday, April 14, 2012

Pandainye


cuba teka ni aper? tengok la dekat2..ada berapa orang..(tu pun kalau korang nampak ada bentuk macam org) hihihi..caya tak ni abg Hadif yg buat..dia lukis babah..mama..dia ngan adik.. memang aku ngan suami ketawa terbahak-bahak bile dia tunjuk kan galaxy tab yg dia lukis guna application bernama paint joy ni..tambah2 lak masa tu kiter tgh sarapan pagi..hairan pandai gak dia lukis tu,,siap complete lagi satu family..huhu..terharu pun ada..sebab memang tak pernah ajar pun lukis org yg stick mcm ni..so terus lah aku screen shot lukisan ni..hihi.. tahniah abg Hadif..sekarang pun dh pandai tulis huruf2 abc walau belum kesemuanya lagi tapi alhamdulillah dia dh boleh tulis..

sabar yer Hadif tahun dpn dh nak register sekolah..huhu..macam tak terasa je kan dah makin besar anak mama yg sulung ni..alahai camne la dia sekolah nanti..nangis ke tak..ke aku yang menangis dulu..harap2 idak le ye..semoga Hadif nanti jadi pelajar yg cemerlang selalu..berjaya di masa depan..itu harapan babah dan mama yer..

Thursday, April 12, 2012

Makan petang?

uhuk uhuk..dah masuk bulan april rupannyer..baru terhegeh nak update entry baru kan..ok laa tak mahu bahas panjang..terus terang je sebab malas kadang sebab internet yang agak lembab membuatkan perasaan utk memblogging semakin lembik yerr..okay laa jom citer pasal makan..asyik makan jer kan..huhu..tanpa makanan tak hidup la weii..tambah lak skang ni bermacam makanan tak kire la manis ke masin ke..tapi aku bukan citer pasal lauk pauk yer..ni pasal makanan di petang hari..err..maksud aku minum petang la..tapi minum tak yah citer la kan..maklum jer minuman aku kebiasaannye adalah milo panas..kadang sejuk, tu pun bergantung pada keadaan.kalau aku rasa cuaca panas yaa minum yg berais la jawabnyer..aku jarang minum kopi atau nescafe sebabnye aku adalah manusia yg alah pada caffaine..huhu..kalau minum mende tu jantung aku automatik berdegup kencang..tapi kalau dh kepingin sgt nak minum tu aku campur la sikit kat milo janji ada rase..

chiss apa hal lak aku melalut pasal minuman ni kan..minum petang korang selalunye apa ek? hari2 sama ke tukar2 ke repeat mende tu berkali..meh jenguk apa makanan petang yg selalu aku hidang utk suami dan anak2..ni aku tempek gambo yer..alaa simple jer..aku ni bukanlah org yg rajin sgt nak buat makanan ni..paling senang pun goreng2 jer..


ni lak roti pratha segera ye puan2..termasuk kari pun segera..yg dalam tin tu la..panaskan jer..lepas tu tambah rasa sikit beserta kicap..roti pratha tu beli je yg beku kat kedai runcit..senang je panaskan majerin sikit lepastu taruk kat kuali..dh masak angkat..cicah le ngan kari tu..tak pandang ke lain woo..melantak sampai lichinnn..

yang ni minum petang yg teramat simple a.k.a paling malas le kan..ni pun aku wat semasa aku minum petang sorg2 jer di kala kesepian le kan..suami masih kat tempat kerja..anak2 lak masih d buai mimpi..so jawabnyer amik roti jacobs sapu nutella..sodap gak weii..manis2 lemak berkrim gitewww..






ni dia minum petang paling senang..beli dan goreng jer..favorit ni woo..cakoi bulat a.k.a perut kitang atau bahasa lainnye  kuih racun nyamuk le kan..sedap bangett ni rasa ala2 cakoi tapi ada perisa rempah tu yg buat dia agak unik sikit, nasib la beli je..nak buat memang tak pandai..


oo ini adalah makanan petang favorit hero2ku roti paun celup kat telur yang d bancuh ngan susu manis sikit..lepas tu goreng atas kuali yg di cairkan mentega..aku pun gemar oo..

yg ni mat mengenyangkan..sandwich..aku buat hentam 2 jer..yg penting kene ada single cheese, timun, telur goreng ngan sos cili..

hoho ni ketika aku paling rajin yer..sebab tu jarang nak makan popia inti cornbeef ni..ye laa agak malas nak gulung popia tu..tapi hasilnya agak puas sebab satu tin cornbeef beserta berkeping2 kulit popia tu menghasilkan banyak popia goreng..waduh..nikmat d makan bersama soscili yg di tambah ngan mayyonis..alamak terliur pulakk..


wokayyy tu je antara makanan2 petang yg selalu n jarang aku buat..haha..terpulang pada keinginan le kan..kadang paling2 senang lagi aku goreng nugget ngan french fries jer..yg penting mulut dan perut terisi..ngehehehe
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.