Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, September 10, 2013

Bila dh rajin

Nak citer pasal kerajinan aku minggu2 yg lepas..serius aku rajin buat makanan.. tahap kerajinan aku tu aku sendiri tak tau dari mana le dtgnya..hari2 aku try mcm2 resepi dessert.. sampai laki aku pun heran..asal la binik dia ni rajin sgt..padahal makanan yg buat hari kemarin belum habis lagi dah buat yg baru..giler kan.. pembawakan baby agaknyer.. aku ni bukan lah ketegori minat sgt nak buat makanan2 ni..tapi tu la..perasaan nak buat tu membuak buak..mcm aku rasa tak tenteram kalau tak try..nasib baik habis..so berbaloi baloi le buat kan..


puding roti berkastard. Yg ni dalam sehari je dah licin..hahah..sangat lazat..lebih2 lagi makan time kuah karstard dia sejuk


ni adalah cheesekut..very2 sedap..terutama buat yg minat ngan cheese..nak buat pun amat le senang..tak yah nak bakar2 pun..


pavolva..1st time aku try buat ni..alhamdulillah menjadi..tu pun pakai jer bahan yg ada..hah part topping tu jgn ikut yer..tu ada lah aiskrim..sangat la manisnyer...tak tahan aku..nanti nak buat lagi pakai cream..



kek coklat moist..yg ni favorit aku.. i like kek dia sangat2 moist..tu pun hasil google..eheheh..dpt resepi yg senang. Nanti nak buat lagi..tak puas makan..dasar ibu mengandung ni kan..kuat makan manis..haishh..not good laa..




popia pisang bercheese..hah ni memang sah sah le senang..hanya letak pisang..tuang susu manis..lepas tu parutkan cheese..bungkus n goreng..ni aku sorg pun boleh habis..huhu..sedap d mkn waktu petang..alahau..teliur lak..


Hah tu bila aku rajin..sekarang ni..entah mana hilang kuasa aku tu..malas menjadi jadi.. tu la aku rasa pembawakan baby..hormon ngandung le katakan.. sekarang ni takde rasa langsung nak try2 resepi..even nak makan sumthing pun takde..aku lebih minat nak beli..huhuhu..terokk..

posted from Bloggeroid

2 comments:

Rizziela said...

share resepi boleh tak

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

Boleh..nanti yer..bile intan rajin..intan update resepi dia k ;)

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.