Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, September 3, 2013

Bukti yg sah

Ingat tak hari tu aku janji nak tunjukkan pic scan kat private tempoh hari. Jeng..jeng..jeng.. ehe..sengaja aku ngan suami buat scan ni..padahal memang awal dh tau masa buat anamoly scan time kandungan dh 18 minggu hari tu..tapi tu la..mcm tak puas jer tengok kat klinik gov..nak gak try buat kan private.. tambah lak huby teringin nak tengok anak dia yg ada kat perut wife dia ni..so layankan jer la..kiter buat scan ni masa kandungan dh masuk 20 minggu.. meh tengok..jom..jom..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.tadaaaaaaaaa



nampak tak..nampak tak?? Ala yg part arrow ngan bulat spotlight tu..Hahh..tu adalah telor ngan angry bird dia..hohoho.. confirm le kann baby apa..dh tak yah kasi tau lagi..kiter akan dpt hero lagi..aku belum dpt rezeki nak nimang n make up baby gurl..apa pun alhamdulillah. Bertambah lagi bodyguard aku nanti kan kan..

Ni pun memula pic yg lain dia capture..lagi terang n clear dari yg ni..siap baby kangkang luas kaki dan terselah telor ngan bebird dia..tapi bila dh print hilang pulak pic tu..so doc suruh aku baring semula..semata mata nak amik pic angry bird baby..hahah.. tu yg position kaki baby dh berubah..sampai doc urut2 perut aku supaya baby nak kangkang..susah jugak yer..




yg ni lak scan sukatan perot baby..alhamdulillah semua ok2 jer..nampak tembum perut dia kan..kuat mamam ler tewww...hikhik..




ni lak scan sukatan dari sisi ke sisi kepala baby..


Dh selesai buat scan tu..apalagi bayar laa.. huii..jgn tak tau mahal oo buat scan kat klinik private d Brunei ni..takdenyer yg jumlah $20 $30 $40 $50.. walaupun hanya scan 2D mcm ni..harga dia $75..gilerr kan..ni pun huby yg nak sangat2. Kalau ikutkan aku..malas nak buat..membazir..baik shopping brg baby..penuh sebakul kut..tapi tu la huby ckp biar la..kalau dh confirm gender dia leh la beli yg blue blue..sonang..

Tu pun kire ok laa..doc siap tunjuk jantung baby..kaki smua.. seronok gak tengok dia gerak2 dlm screen tu..rasa tak sabar lak nak tengok baby lahir..hihi..sabo wei..3 bulan lebih jer lagi..fuhhh..



ni rupe kad bile buat check up kat klinik private tu..oh yer..lupe nak mention nama klinik tu adalah C.Y Lim klinik..terletak kat kawasan Gadong..


Tapi aku tak lah buat check up kat sana..baik aku buat free jer kat klinik kerajaan kan..senang.. semua free ubat pun free..hahah..sapa tak nak free kannzz..check up pun sama jer..timbang berat. Check urine.. ukur perut ngan periksa jantung baby.. aku ada bagi tau tak due aku..kalau ikut last period 28.12.2013 kan.. so bile aku buat scan kat private tu doc ckp baby dh besar..mcm 22 minggu mcm tu.. hoh..(sekarang ni pun kalau ikut tarikh baru je masuk 23 minggu lebih) so..doc kat private tu buat due aku jadi 16.12.2013.. kire awal lagi ler kan.. kalau ikut tarikh scan tu sekarang kandungan aku dh masuk 25 minggu mcm tu.. tak jauh beza pun kan..kite tengok mcm mana nanti..mana ler tau aku ada scan lagi lepas ni.

yang ni lak rupe kad perjanjian aku kat klinik kesihatan Muara..kecik molek jer kad ni..warna putih..dh tebal dh tu..sebab berlapis ngan kad masa aku ngandungkan Hadif ngan Hanif dulu..sengaja dorg stapler mcm tu sebab senang nak rujuk balik

Yg kertas hijau kat sebelah tu..haahh..tu adalah surat saman..eh bukan tu la surat perjanjian aku pada 25hb ni untuk minum air gula..ohh tidakk..aku memang tak suker part ni..apa boleh buat kan..dh terpaksa..demi kesihatan aku ngan baby gak. Redahh jerrr..hari tu gak aku buat perjanjian check up kat klinik..so 2 dalam 1..senang. tak pyh berkali kali gi klinik..

posted from Bloggeroid

2 comments:

Rizziela said...

tak per.. sama dah dengan akak.. 3 Hero

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

A'ah kan kak..sama la kite..ehe..nama pun kurang lebih jek..smua mula dgn huruf H..ekeke

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.