Pages

My 3H

My 3H

Thursday, September 12, 2013

Selesai satu bab

Hari ni aku ada sedikit kerajinan utk mencuci bantal2, tilam ngan selimut baby.. tu pun semua yg lama jer..tak beli baru pun sebab masih elok lagi..bazir lak kan kalau nak beli baru..lagi pun bukan lama pakai.. yg bekas hanif punya still nampak baru..boleh la bawak time hospital nanti..


tu dia aku longgokkan kat katil..nampak kotor kan..aku tengok pun geli.. ye la lepas je pakai dulu terus simpan..tak cuci2..huhu..malas nyer aku ni kann..


so mlm tu aku rendam dlm besen..tuang dynamo..biar keluar smua kuman2..kotoran tercabut..p serius memang betul laa..semua kotoran tu hilang.. air kat besen pun nampak hitam jer..yeww..


lepas rendam semalaman..pagi tadi aku masukkan dlm mesin pencuci..sambil2 tu aku berus gak kotoran yg degil2..nasib baik hilang.. aku cuci lagi dgn softlan..nak kasi bau harum.. dh tu jemur..aku sengaja jemur kat beranda nak bagi dia kering betul2..mana le tau kan kut kut kapas dia kembang balik..ahahah..takde ponnn... eh td aku tunjuk bantal2 je kan.. hehe..tetibe lak ada selimut ngan tilam sekalik..tu la dia bila dh rajin..alang2 le kan..biar sekaligus..tym2 larat ni lah aku bantai buat pelan2..


wokayyy..biler dh kering terus angkat semua..dah pun selamat di susun sumbat dalam beg besar gabak ni.. berjasa gak kan beg cadar aku ni..ehehe.. so tak le masuk habuk2..selamat la korang duduk dlm tu mcm sardin.. sampai masa nak pakai nanti korang keluar balik yerrr...tilam2 kecik tu aku lipat then sumbat je dlm lemari..


Fuhh..tu baru selesai bab pertama persiapan utk baby ni.. ada banyakkk lagi kann..takpe pelan2. Ada 3 bulan lagi punn..tapi sengaja aku buat awal2..sementara masih larat ni..baru buat ni jer pun aku dh sakit pinggang.. oh yer..brg baby pun aku ada la shopping sikit2..erkkk..sikit ker..rasa2nya dh nak complete pun..ngeee.. bukan apa..aku tak nak rush..kalau boleh biar ready semua..sebab lepas ni nak shopping brg2 persediaan hadif masuk sekolah lak next year..huhu.. brg sekarang ni mahal2 gak..trutama kat Brunei ni.. budget aku dh $300 melayang utk brg2 baby.. (lap peluh) tu belum brg aku lagik..

Huby lak suggest aku pakai set pantang shaklee lepas beranak nanti..ermm..tengok laa..nanti aku pikir2kan.. dh survey pun kat ne nak beli..harga pun kire ok la utk satu set tu..tapi tu la aku kene set mind ni utk makan secara teratur..kang takut membazir lak..tapi bila baca testimoni org tertarik gak.. kelip2 mata

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.