Pages

My 3H

My 3H

Monday, September 30, 2013

Warehouse sale

Hari sabtu yg lepas aku gi kat jualan gudang barangan bebeland yg bertempat kat Tanah Jambu Salambigar.. tu pun plan ngejut..sebab kebetulan memang lalu kat jalan tu time nak gi kedai runcit yg jual susu dumex hadif dan hanif ngan harga yg murah.. sampai je sana tengok ramai tul org..nasib baik kejap je dpt parking..

Hmm..bagi aku tak de laa warehouse sale sangat punn..sebab ada sebilangam brg tu harga dia sama jer ngan harga kat kedai sekarang ni..contohnya wet tisu brand tollyjoy.. harga dia $9.90 3 pek..sama harga ngan yg aku beli kat Hua ho mall..so memang tak beli laa..huby suruh beli sebab dia ingat tu harga sale..kalau murah confirm aku beli buat stock.. sama gak ngan detergent dia..tak de kurang pun dari harga asal..

Aku tengok yg murah2 pun mcm barangan lama2 jer..yg nak perabiskan stock..huhu..baju baby pun baju lama.. yg baru still harga $8 keatas.. so tak beli..membazir je kan..baik beli kat kedai lain lagi murah siap dpt diskaun..

Tapi akhirnye aku beli beg diapers pilihan huby..dia pakse aku beli..padahal dh beli pun kn beg baby hari tu..buat pe nak beli lagi..huhu..tapi akhirnya aku termakan gak hasutan dia tu..dia ckp yg ni nampak macho kalau dia yg bawak sebab beg tu jenis backpack..tak nampak mcm beg baby langsung.kalau bukak baru nampak..hahah..


ni dia diapers beg brand simple dimple..memang tak nampak mcm beg baby kan..mcm beg laptop pun ada..ehe..over all puas hati gak..sebab boleh muat byk brg baby..sesuai ler kalau utk travel..senang nak susun brg2 baby nanti..yg penting senang abah dia nak bawak..sangkut je kat belakang.. yg bawah tu mangkuk baby 2 in 1 warmer bowl..boleh isi air panas kat bawah so nanti baby makan suam2 je makanan tu.. oh yer..harga sebenar beg tu $45.90 tapi after sale dapat harga $36.70..mangkuk tu lak harga sebenar $6.90..jadik $3 jer..hihi..murah gak kann..


ni semua yg di beli kat jualan gudang tu..takde laa beli sangat pun..huhu..sebab tak byk yg murah dan berkenan di hati.. baju huby tu pun harga dia $15 lepas sale..beli gak sebab dia minat ngan logo transformer tu..adoii laa..


Barangan lain yg huby beli botol minum brand cars utk hero2 dia tu.. sebab dia ckp botol minum diorg tu dah lama tak ganti.. lepas tu beli mainan water gun gak..haish laa..aku dh pesan awal2 lagik tak yah belikan mainan sebab bulan ni jer dah banyak kali budak dua org tu beli mainan..tapi phm2 je laa abah diorg tu..sama pesen gak minat brg mainan..untung laa hero2 dia tu kan..sebab tu kalau jalan2 hadif ngan hanif tak nak follow aku..dua2 follow abah..sebab mama diorang ni takkan belikan mainan..sikit2 beli kan baju..kasut..seluar..haha.. harus laa kann..korang tu makin besar baju dah sah lah makin kecik..

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.