Pages

My 3H

My 3H

Monday, October 14, 2013

Dah mendobi?

Ermmm..awalnyer.. baru nak masuk 30 minggu kan.. hehehe.. tak de laa..belum semua lagi..baju2 yg baru beli masih lagi dalam box. Masih ber tag lagi..yg ni aku terpaksa cuci..ni baju2 lama..haaa..kemarin aku gi rumah adik aku..sebab dia nak pindah rumah..so kekununnya nak nolong dia pack2 barang le kan..tapi sudahnya takde pun nak di pack..asyik2 makannnnn jerr..sampai aku duk bosan lak.. aku paksa gak dia nak pack barang a.k.a selongkar.. tu yg tetibe dia keluarkan 1 beg baju2 baby.. habis keluar balik baju2 hadif ngan hanif masa baby dulu..campur2 ngan bekas baju anak dia gak.. bila dah pilih2..ada byk baju yg dia tak nak..(adik aku ni pun preggy yer jarak sebulan je ngan aku) tapi dah dia tak nak aku amik jer..sayang kann.. baju masih elok.. dapat pakai sampai umur 6 bulan camtu.. dia.malas la tu nak basuh baju2 yg banyak mcm tu..aku ok jer..yg penting tak bazir..

Rasa rugi jer kan beli banyak2 baju baby.. sebab diorg bukan pakai lama pun..kejap je dah tak muat..ni pun sebenarnya aku malas nak basuh awal..biar bulan depan jer sekaligus pack dalam beg.. tapi..aku terpaksa basuh gak sebab baju2 ni kuat tul bau dia..huhu bau yg buat hidung kite sakit tu..kalau terhidu jer bersin..tak tau la cane adik aku simpan baju ni sampai bau jadik mcm tu.. hadif pun asyik komplen je bila terhidu bau tu.. siap tutup hidung bila lalu tempat aku simpan beg baju baby ni..so harus la aku menggagahi diri utk membasuh..

sessi merendam baju2..nak kasi bersih baju yg agak dh kekuningan..aku rendam ngan dynamo jer..


hah..hasilnyaaa.. tengok penuh 1 jemuran kannn.. bau pun dah harum semerbak sebab aku bantai rendam lagi ngan soflan lepas cuci ngan mesin.. dh tak de lagi bau nyengat hidung tu..hihihi..rasa2 memang byk dh baju baby aku ni..ada lagi kat adik aku yg no.3..dia nak pass baju baby gak.. alhamdulillah..rezeki..ok le kan..sebab baby pun amat memerlukan baju yg byk nanti..tambah2 lak baby boy..ikut pengalaman aku cepat basah sebab kadang bebird dia tu salah pointing..hahah..tu yg jadik basah baju ngan seluar.. sudahnyer asyik laa berganti ganti baju


Hmm..part2 melipat baju..aku memang malas sikit.. huhu.. sok sok jer la aku lipat yer..ada 1 bakul lagi baju2 aku anak beranak belum lipat..haishhh.. nak tak nak kene wat gak lepas ni.. chaiyoooo...

posted from Bloggeroid

1 comment:

Rizziela said...

mesti tak sabar nak tunggu bb lahirkan..syoknyer

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.