Pages

My 3H

My 3H

Thursday, October 3, 2013

Jalan lagi

Kemarin huby ajak jenjalan sebab rasa bosan duduk rumah.. lagipun nak meetpoint ngan org yg dah uruskan insurans ngan roadtax kereta grandis kami tu..sebab dia jauh dari kuala Belait tu yg akhir nak hantar sticker roadtax tu..alhamdulillah dah selesai renew insurans dan roadtax..total cost $482.. unlimited towing..ok ler kan.. so plan gi la ke Hua ho Kiulap..huby buat mp kat sana jer..senang le kan..buat2 tunggu tu boleh ler shopping2.. (haishh tak habis2nyer nak menyopping) hihi..takde la shopping sgt..aku target satu mende tu.. apa dia??

big hug cushion.. dah lama cari bantal ni. Aku tertengok adik aku ada bantal ni..so terus tanya..murah jer $13.90.. bantal ni amat selesa time2 duduk kat sofa..dia support belakang..baring pun sodap..

ni dua org beradik yg suka berebut nak pakai bantal aku ni..diorang sebut bantal 'C' hahah.. mcm huruf c ker? Ermmm..ada le sikittt..tengok hadif pakai..besar kann bantal ni..kdg dia nyusu baring kat sini sambil tengok tv. Santai tul..

hahh.. hadif tgh buat pe tu..tu aku mintak dia jadik model..aku tengok bantal ni ala2 nursing pillow jer..so aku test try.. eh eh..boleh jer jadi nursing pillow..hah..idea bernas kann.. tak yah nak beli nursing pillow yg harga sampai puluh ringgit tu..kang tak pakai membazir jer kan.. so amacam model aku tu..yg kekunun sdg bf baby dia c shaun the sheep tu..ehehe

Ok sambung citer..lepas je selesai shopping n selesai urusan roadtax, kiter zoom ke Time Square..nak gi supasave..sebab nak cari jam dinding! Ok apa ada hal beli jam? Al kisahnyer hanif punyer kerja lah.. jam yg kitaorang sedia ada kat rumah tu habis pecah. Masa tu tym nak keluar rumah..dah aku sibok bersiap..dia lambung bola tinggi2..terus kena jam kat dinding..jatuh berderai.. ok memang marah..sebab dh kali2 ckp jgn lambung bola tinggi2 tambah lak kat ruang tamu.. hah..hamik jadik tarzan le aku..nasib baik tak hilang mood nak jalan (eleh poyo)

Eh melalut lak citer pasal jam..huhu.. ok dah jumpa jam..pilihan huby yer..gambar takde pulak..lupa nak snap..sebab huby dah gantung awal2..hihi.. aku pun ronda2 la satu kedai tu..kedai ni memang syok..barangan semua murah2..lepas tu mcm2 ada..dari barangan alat masak ke barang alat tulis..kasut..baju..cadar..pokoknyer semua ada..



ni yg aku beli...tu sandel pilihan dua beradik..tema askar ok.. murah oo.. $3.50 sepasang..aku pun suke sebab ringan jer..boleh la buat basahan kan..beg kecil tu nak isi brg mandian utk bersalin nanti..siap berus gigi dan colgate yer..hihi..huby yg pesan ni..dia ckp ready awal nanti tak kelam kabut.. bakul comel tu aku nak letak brg mandian baby nanti dan washing net tu memang aku target nak beli..nanti nak cuci sarung tgn, stokin, topi n barut baby senang..sumbat je dlm tu..zip..masuk mesin..so nanti tak le hilang kan..benda tu kan kecik2.. senang masuk lobang..tak pasal2 kang aku frust..hehe

Oh yerr.. ada lagi. Before gi supasave tu..aku singgah kat kedai ikea..bersebelahan jer..huby aku yg minat sgt kat barangan ikea..so aku pun terikut minat..cantik2 gak barangan dia kan.. dulu kiter beli 3 set meja raya kat sana ler.. bila dh ronda2 tu terbeli laa benda ni..aku sukaa sangat2..



set container ikea..banyak kan 1 set ni..haga dia $15 jer..ehe..berbaloi aku beli.. byk tul kegunaannye..

see..smart jer kan..barang kat peti sejuk pun aku letak dalam ni..puas hati..tersusun..kemas dan rapi.. ehehe..

Okay laa..mcm panjang lak entry aku kali ni kan.. ehe..mood rajin la tewww.. ;)

posted from Bloggeroid

2 comments:

Rizziela said...

Syoknyer Intan bershoping

Akk pun dealer shaklee tau Intan..kalau nak boleh order dgn akak juga :D

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

hihi wokay kak ziela.. roger ;)

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.