Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, October 2, 2013

Jalan2 ke bandar

Bukan main lagi kan entry kali ni asyik pasal jalannn jer..hihihi..alahh.. bosan gak duduk rumah time2 weekend tu kan..rasa terperap jer..otak pun mcm tak jalan..chewahh..byk alasan lak.. so hari minggu yg lepas kiter gi ronda2 kat bandar.. tapi sebelum tu gi bayar bill astro lu kat gadong. Rutin biasa tiap2 bulan le tu kan. Then terus zoom ke bandar seri begawan. Hah tujuan utama adalah nak gi ke tamu kianggeh..serius jarang sangat nak pergi ke tamu ni. Seumur hidup aku ni adalah kut sekali dua kali jer gi situ. Ada tujuan sebenarnye nak ke tamu tu..sebabnyer nak cari barut baby. Kat sana memang byk jual siap barut utk mak mak pun ada.


aku beli dua set.. 1 set utk newborn..1 set utk 3 bulan keatas.. tapi aku tengok mcm kecik je saiz yg aku pilih ni..kalau baby ni ikut saiz mcm abg2 dia cepat tembam memang tak lama pakai barut saiz ni..huhu..takpe la..nanti suruh abah dia gi beli saiz besar lagi.. harga 1 set barut ni $10..kire ok le kan..utk 5 helai..total 10 helai so $20.. walaupun sebenarnye buat sendiri lagi jimat..tapi malas dh nak pikir..beli je la yg readymade ni..


Kat sana ada jual jamu2 gak mcm majum..param..semua utk lepas bersalin..tapi aku tak beli la sebab bersalin kali ni pun secara czer so pantang pun kene amik yg supplement jer..alhamdulillah aku dh booked pun set berpantang shaklee..insyaallah minggu ni sampai..

ni dua org budak yg amat teruja nengok boat lalu lalang kat sungai dekat tamu tu..hahah..1st time le katakan..


Paling seronok kalau nak gi ke tamu kianggeh ni adalah di waktu pagi..sebab bermcm2 barang ada..kebanyakannya barangan asli brunei. Sebab tu la tempat ni memang selalu jadi tumpuan pelancong2..lepas je dari tamu kite gi kat seberang lak. Nak hilangkan dahaga kat kianggeh food center..dekat je dari tamu tu..

pose dari abah dan anak2..seronok gak lepak2 situ..walaupun cuaca agak panas hari tu tapi terbuai bile dengar bunyi boat2 yg lalu lalang kat situ..sebab tempat ni berlatar belakangkan kampung air..bestt..


Sebelum balik kiter singgah ke gerai perayaan hari keputeraan..gerai perayaan ni di panjangkan sampai 10 atau 12 hb kut..sebab sempena asean summit yg akan berlangsung kat sini.. best gak kan..tak le sunyi je bandar ni..kiter ronda2 beli makanan je kat situ..huhu..sangat rambang mata tengok foodies kat situ..tengok ni beli..tengok tu beli..aduyaii..tapi alhamdulillah semua makanan yg di beli habis di makan..alah pepaham le kan aku kan makan utk dua org..elehhhh.. hihi..

hanif yg tak mau maunyer nak beli topeng ni..dh lama dh dia aim mende ni..akhirnye dpt gak..sebab malas nak dengar dia buat bising kat situ.. $5 hokayyy.. beli nasi kenyang perut..takpe laa demimu ye anakkk..iye kan jer.

posted from Bloggeroid

1 comment:

Nur Affa said...

sis beli kat mana bedung baby tu ye? kalu boleh share dgn saya

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.