Pages

My 3H

My 3H

Monday, October 7, 2013

Kandunganku 28 minggu dan set pantang



Alhamdulillah cepat betul masa berlalu kan.. kandungan ketiga aku ni dah pun memjangkau ke usia 28 minggu atau secara kasarnya dah masuk 7 bulan. Pejam celik dah pun berada di trimester ketiga iaitu trimester terakhir..huhu..makin seram lak ku rasakan. Makin dekat tarikh nak bersalin makin kecut je rasa..jantung pun dup dap dup dap je..eleh apa nak takut ni dah tiga kali laa.. huiii.. sebab dh tiga kali la aku takut..sebab dh tau benar dah cane azab dan sakitnyerr..fuhh..tarik nafasss...

Apapun alhamdulillah gak.. seperti yg aku plan dari awal perkahwinan..aku nak beranak hanya sehingga usiaku menjangkau 30 tahun..tu memang target awal dh dari sebelum kahwin lagi..walaupun aku di kategorikan agak lambat gak beranak anak pertama..masa tu usia dah masuk 24 tahun..baru lahirkan hadif..huhu..
bukan apa..bila dah usia 30 an..aku rasa tu la masanya utk aku berehat..dah tak nak dah ngandung2 lagi. Letih..bukan tolak rezeki yer..kalau ada lagi pun tak salah. Ikut badan masing2.. tapi bagi aku cukup lah..tambah lak aku akan dapat 3 hero. Padat rutin aku nanti hokay. Biarlah anak tak ramai yg penting terjamin masa depan diorang..hah..bak kata pepatah pentingkan kualiti dari kuantiti..kann.. sekarang ni pun kalau di fikir2kan kos perbelanjaan semakin tinggi..tak sama mcm dulu2 tu..kalau dulu duit $100 boleh penuh 1 trolley..sekarang ni..haishh..separuh trolley pun dah jangkau $100..hah tu baru sekarang..belum lagi zaman anak2 dh besar nanti..agak2nyer bila anak2 aku dh masuk sekolah menengah nanti belanja dh mcm nak masuk universiti kut..phewww.. tak mustahilll.. sebab pelajaran sehari ke sehari semakin update mengikut peredaran masa.

Di usia 29 tahun ni pun aku rasa mcm tak berapa nak larat dh bawak perot ni.. dengan anak2 aku yg alahaii semakin aktif..sabar je laa..hero la katakann.. tu belum keluar lagi yg no.3 ni..hahh.. semputtt.. rasa tak sabar lak nak tengok anak2 membujang..masa tu aku bygkan aku dah lega..tarik nafas..bak kata suami aku..boleh laa berhoneymoon berduaan..aku nak g spa ker..nak shopping ker..senang.. hoh..jauhnya ko berangan yer intan.. ok laa..dah dah..

Oh yer.. set berpantang shaklee aku dh pun selamat sampai ke tanganku kelmarin..weee.. happy happy.. hubby aku siap ckp..dia pun nak kongsi supplement tu..alah..boleh jer.. tu kan vitamin.. lain lah kalau tu jamu2 beranak..tu confirm le tak leh kan..hahah..

tu dia bersusun atas katil.. 1 set ni harga dia $166 wiv free gift shaker ngan apa ntah nama menda tu..tempat isi ubat mcm tu lah..nasib baik senang je nak cari rumah c penjual ni. Sampai je sana terus bell rumah dia..hah byk tul tersusun set set shaklee yg menunggu utk di ambil..nasib baik dia dh siap2 tulis nama..so senang le nak pilih.


Terus balik tak lepas tu..takder nyerr..alang2 dh rumah dia dekat ngan giant rimba tu..harus la kiter singgah..memang dah lama tak gi sana..so huby dah siap sorong trolley..sumbat hero2 dia dalam tu..tu motif dia adalah tak nak hero2 dua org tu lari2 ala2 kat playground..lotih nak kejar ok..masuk dlm tu sgt selamat..mama ngan abah diorg pun boleh pilih brg dgn senang hati.. beli pun ala..brg dapur biasa jer.. amik ayam, daging, ikan..buah2..snacks sikit le kan..tak sah kalau tak beli..mau bising budak berdua tu nanti..

Lepas tu terus balik tak? Ehh belumm lagi..tetibe lak perut terasa lapar..terus plan nak makan set ambuyat..so zoom le kiter ke airport mall..kali ni nak try kat liyana restoran..


bagi aku ok la satu set ni..cukup gak utk makan dua org..kiter order yg set biasa jer..$16 jer 1 set ni.. ada semangkuk ambuyat, cicah mixed binjai dan tempoyak, sayur pucuk ubi masak lemak, ikan bakar ngan cicah kicap dan ulam2an wiv sambal belacan..ok..sedap giler cicah ngan sambal belacan dia..thumbs up.. minuman lak aku order orange juice..huby n anak2 order air longan..lepas tu mintak nasi dua pinggan..total semuanya $23.10..kire ok le kan utk semua tu..alhamdulillah..


Lepas dah kenyang apa lagi..balik rumah ler.. mandikan anak2..lepas tu aku pun mandi..settle..rehat..layan AF....ngeee..ok daaa..

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.