Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, October 9, 2013

Pakai apa yer

Ewah tajuk..aku tak tau nak letak apa..hihi..hentam je la..janji ada kan. Aku memang fail bab bab tajuk ni. Meh citer korang pakai produk apa yer..maksud aku untuk jagaan muka. Ye laa.. aku ni takde la cantik mana pun. Tapi kebelakangan ni kulit muka aku agak kering dan mengelupas..huhu. aku mula perasan time sapu bedak kat muka. Hodoh ok. Dah mcm org tak mandi. Macam ada kerak kat muka. Sudahnyer aku lap balik bedak. Dah jalan jer macam tu. Kalau la natural beauty kan senang. Huhu. So back to square, aku pakai semula pencuci muka aku yg memang dah lama aku guna. Aku ni kan jenis tak setia pada satu produk. Kejap try ni..kejap2 tukar yg tu.. sampai2 hubby aku sound kalau dh ok buat apa nak tukar2, merosakkan kulit jer..

Macam2 produk dh jadi percubaan..kesian kat kulit muka kannn.. antara yg aku dah try ialah set alaisyah, set yanko ( ni tak menahan..krim dia pedih, mahal lak tu), ponds, clariderm (ok kejap je lepas tu kusam balik) ohh..byk lagi..aku dah lupa.. aku memang pelupa time2 preggy ni..hadoii..

So sekarang malas dh nak pikir2.. pakai jer apa yg selalu aku pakai dulu.. tapi ada la tambah2 sikit..


ini jerrr.. simple dan murah.. pencuci muka safi sari mentimun, aku suka bau dia..sedang2 harum..tambah lak function dia utk mengecilkan pori2..korang tengok sabun yg kecil tu..hah tu sabun beras..awal2 aku pakai tu jer..tapi makin lama aku rasa muka aku makin kering..jadinyer..aku campur..alah usap kat tapak tgn lepas tu campur pencuci safi tadi..gosok kat muka..siap..

Yg biru tu confirm korang tak tau krim apa kan kan..hahah..tu kerja anak aku la tu. Sesedap jer baling krim tu sampai bekecai nasib baik pecah bekas luar jer..yg sebelah dalam elok lagi jadik la macam tu rupenyer. Tu adalah krim pelembab muka sari gamat..aku pakai tiap2 malam (kdg terlupa gak dan malas) ehehe..yg tube kecil tu krim anti jerawat gamat..tu aku pakai kalau ada jerawat yg tetiba dtg menjenguk..huhu..


So semua2 tu senang je nak beli n cari..kat kedai runcit pun melambak. Walaupun kulit muka aku tak selicin org lain..tapi kalau aku rasa selesa nak pakai..aku teruskan.. tak yah la nak beli produk yg mahal2. Kalau aku kayaaaa~ hah tu boleh lahh..

ok ni la peralatan make up aku yg sempoi sangat2.. hihi.. bedak arab jer yer. Senang tak byk keje..sapu je terus lepas tu eyebrow liner warna coklat tu brand mac (tak ori ok) lepas tu eye liner pakai brand silky girl (yg ni ori) tapi tak berpuas hati sebab cepat cair..blusher pakai mac (tak ori gak) kan dah kata sempoi.. haha..eyeshadow beli jer mana2 yg penting kaler menarik..aku lebih suka kaler2 yg gelap..lepas tu lipstick n lip gloss pun ntah jenama apa pun tak tau..janji kaler menawan..hah gituu jerr.. bedak pixy tu aku pakai kdg2..kalau rasa nak touch up sikit2..

Tapi kebelakangan ni aku rasa malas nak makeup2 bagai..paling senang..pakai bedak arab..pakai eyebrow liner..lipstick ngan lipgloss..sudah! Sebabnyer..aku malas nak pakai lens..aku tak tau lens aku tu dh expired kot..kdg rasa pedih..so susah2..pakai spec jer..jalannnn.. habis beranak le aku bantai beli lens ok..(nak melawa la konon) hehehe..


Dah..abis cerita. Daa.. apa pun produk pakai..1 jer petua yg sangat mujarab.. minum air kosong banyak2! Aku memang failed bab ni..huhu..K dah..

posted from Bloggeroid

2 comments:

Malas letak said...

Produk alaisyah tu okay tak ?

Malas letak said...

Produk alaisyah tu okay tak ?

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.