Pages

My 3H

My 3H

Friday, October 11, 2013

Persiapan barang baby- part 1

Memandangkan dh pun masuk ke trimester ketiga..dh boleh dh kan aku update pasal barang2 baby..hihi..suke suke.. brg baby ni comel2 jer kan. Bila dh ngandung automatik je mata terpaku kat bahagian barang baby. Tak beli pun takpe janji tengok. Tapi kadang terbeli gak sebab keinginan..fuhh..kuat tul aura dia kan.

Aku mula beli barang baby ni masa kandungan masuk 5 bulan. Masa tu plan jalan2 biasa jer..kununnya nak window shopping..tetibe rasa mcm..eh rugi ler tak beli awal ni..kang dah abis kang nyesal lak..hah macam tuu...


ni dia belian pertama.. ciput ni jer pun dah hampir mencecah $100 lebih tau.. fuhh..berpeluhhh.. ni pun aku beli kat 3 tempat.. memula sekali kat utama grand the mall..byk gak aku dpt kat sini. Antaranya baju newborn sepasang, baju saiz 3-6 bulan sepasang, bedak anakku twin pack, pembersih telinga kapas, berus botol, tuala 2 helai, barut fiffy ngan pacifier pigeon.

Lepas tu zoom gi giant..kat sini boleh gak laa..aku dpt 3 pasang baju..murah2..tapi aku tak beli yg newborn..amik yg saiz 3-6 bulan terus..sebab mcm kurang lebih jer saiz dia..pas tu grab kapas, botol susu anakku saiz 2oz, mandian n syampu johnson, set mandian anakku dan nasal aspirator.

Last skali gi ke hua ho manggis mall..kat sini memang byk pilihan..huhu..hasilnye dpt wet tisu tollyjoy terus beli refill dia 3 pek..sebab mende ni nak pakai byk nanti kan, bedung baby 1 set ada 4 helai, topi dan sarung tgn + sarung kaki 3 set.. tak lama pun aku gi situ sebab tetibe huby kene call dtg kerja..potong stim tul le kannn.. haishh..




ohhhh..aku teramat jatuh cinta ngan corak2 kain bedung ni..hihi..kain dia amat la lembut..murah jer pun 4 helai ni $24.90 jer.. tapi tu laa..rasa2 kejap je boleh pakai sebab saiz dia tak besar sgt..takpe la..boleh buat lapik tidor baby nanti kan..


Ok laa..sampai sini jer dulu yer..esok2 sambung part 2 lak..ewah..byk benor bunyinya sampai ada part2 lagi..hehe..tak syok ler kan kalau tunjuk sekaligus.. ngehehe..

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.