Pages

My 3H

My 3H

Sunday, October 20, 2013

Persiapan barang baby- part 2

Seperti yg di janjikan hari tu..aku update lagi barangan persiapan menyambut org baru ni.. kali ni tak byk pun..ni kirenye hasil shopping kali kedua..semua ni aku beli kat hua ho tutong..alang2 dah bawak hero2 aku main funland kat sana..so aku tak buang peluang ler menjalankan misi shopping aku..bebas tul aku masa tu..sebab huby tolong jaga anak2..wehuuu...senangnyer nak gerak situ sana sini... sampai2 aku pusing sepuluh kali kut kat kawasan barang baby..ehehe..



So ni dia hasil belian kedua tu.. jangan tengok sikit ni jer yer..fuhh berpeluh gak bila dah sampai kaunter..cecah seratus lebih.. pampers tu jer aku beli kat kedai runcit..murahh wooo.. $11.90 jer.. 64 keping..sengaja aku pilih jenama drypers ni..sebab dari zaman hadif dulu lagi dh pakai brand ni waktu lahir..tapi dulu2 pampers dia tak sebest mcm ni..dulu pelekat dia jenis gam plastik tu..bising kalau mlm2 tukar pampers.. yg ni dh d upgrade ke jenis velcro..material dia pun soft jer.. (ewah melalut lak citer pasal pampers)

Tuala aku tambah lagik dua helai..so semuanya dh ada 4 helai..cukup le kan..pas tu refill wet tisu aku beli 1 pek mcm tu.. ada 3 paket dalam dia.. bende ni memang kena byk stok le kann.. breast pump lak aku beli yg manual jer..tollyjoy..alah..suri rumah kan..tak yer nak pakai yg mahal2 bagai..direct jer senang..ni utk di saat2 kecemasan jer..tym2 breast dah sarat..ikut pengalaman le kan.. kadang tym2 subuh tu breast teramat penuh dan senak..baby lak dh kenyang..so breast pump ler jadi penyelamat aku.. breast pump yg lama lak mana?? Huhu..dah rosak..tu pun aku beli bukan ada brand..main amik jer..brg lain yg aku rembat hari tu gak lapik mandi..changing mat (jenis nipis) senang nak masuk dalam beg.. ketip kuku baby, breast pad ngan baju baby dua helai..





Lepas tu aku nampak mende ni kat sudut2..memang dh lama aim mende ni..baby swaddle..ala2 bedung..yg ni jenis modern le kan..siap ada pelekat..harap2 aku berjaya ler pakaikan baby bedung ni..sebab kalau ikut abg2 dia..jenis tak suke pakai bedung..huhuh.. umur dua minggu dah tak pakai..selalu jer tangan terkeluar dari kain bedung..so nak try yg mcm ni..siap2 le baby yer..lepas ni mama bungkus dlm ni..hihihi...

Ok la tu jer nak cerita..nanti2 sambung lagi..part 3 takde kut.. aku harung jer sekaligus nanti..sebab aku rasa2 mcm dh lupa yg mana dulu aku beli lepas tu..sebab semuanyer aku dah sumbat dlm box..hoii..penuh dah.. bulan depan nak sort balik brg2 tu..yg mana nak d hangkut tu kene la aku asing2kan.. byk lagik nak buat lepas ni..fuhh..mcm dh tak lama lagi kan.. sekarang ni pun dh 30 minggu..bermakna lagi dua minggu dah masuk 8 bulan.. hoh.. seramm...

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.