Pages

My 3H

My 3H

Thursday, November 14, 2013

Hadif orientasi pra sekolah

Alhamdulillah dah selesai pun orientasi a.k.a percubaan sekolah hadif yg berlangsung selama 4 hari berturut-turut..bermula pada hari isnin hari tu.. malam hari pertama tu aku ngan suami yg terover excited..al maklum la ni kan pengalaman pertama kitorang..hihi..harus la teruja lebih kannn.. hadif pun ounye la semangat.. bangun pagi senang je..kejut kejap terus masuk bilik mandi.. aku pulak rasa terharu..huhuhu..ye la mandi awal pagi kann..biasa dia still tido lagi jam 7.30 tu..mcm eh..dh besar dh anak aku ni..mcm tak nak je suruh dia sekolah biar kat rumah je ngan aku..aduyaii..susah tul kan jd ibu2 ni.. mana boleh mcm tu..nak tak nak kene gak lepaskan dia kat jagaan org lain iaitu cikgu.. huhu..

So hari pertama tu apa citer? Makk aii..tak sukses hokayy..b4 gi sekolah dia ok jer..siap breakfast minum dumex dugro coklat strawberry dia tu..habis 1 cwn dia minum..siap salam tgn n cium lagi..tapi tapi..bila dh sampai sna..tambah2 lak abah dia kene sembunyi luar kelas..terus meraung..uwaaa.. sora dia harus laa aku dh agak mcm ner kan..jenuh laa cikgu ngan kwn2 dia pujuk pujuk..tak jln gak..sampai sedu sedan dia..memang tak heran pun ngan hadif ni..dunia dia selama ni hanya mama, abah ngan adik..tu yg bila kat tempat asing dia rasa lain kut..sampai la jam 9.15.. abah dia bawak balik awal..sepatutnya 9.30.. tapi cikgu dia bagi greenlight.. (tak berjaya pujuk) hehe

pose first day orientasi..dari air muka pun dh nampak mcm tak ikhlas jer nak senyum kan..hahah


Hari kedua lak.. alhamdulillah ok sikit dari kemarin..sampai kelas jer..terus masuk..salam cikgu dan main ngan kawan2..tapi jam2 nak balik tu mula buat muke nak nangis..aduyaii.. cikgu dia ckp..sebab dia dh rasa lama kut tu yg sedih ngan tercari cari abah dia..

Hari ketiga (kemarin) getting better..tapi still buat muka nak nangis..kwn bawak main pun buat tak layan..alahai la hadif..kat rumah bukan main lagi main ngan adik siang ptg malam..

Last day hari ni.. kire ok laa..mula2 jer nangis bile sampai kelas..tapi cikgu dia pandai pujuk..terus diam, siap sembang2 lagi ngan cikgu.nak tau citer apa..dia cerita pasal mama dia ada baby dlm perot..kah3.. hadif..hadif.. mcm takde cerita lain ko nak citer kannn..


ni pic last day..balik school tadi..siap pose ngan buah epal n muffin yg sekolah bagi..

posted from Bloggeroid

1 comment:

Rizziela said...

syoknya..siap ada orentasi lagi

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.