Pages

My 3H

My 3H

Sunday, December 1, 2013

Tarikh bersalin

Phewww.. dh lama tak update.. belum bersalin lagi lerr..hihi..saja nak update entry baru..kesian lak nengok blog aku ni tak update2.. alhamdulillah kandungan aku dh pun masuk ke 36 minggu.. dh dekat nak bersalin dh.. makin nervous ku rasakan tapi dlm masa yg sama tak sabar nak jumpe baby yg aktif nendang2 guling2 kat dalam perot ni..

Oh yer..sekarang aku dh tak wat check up kat klinik biasa..dh kene transfer ke gynae hospital ripas..sebab kes czer dua kali la kan.. aku wat check up masa 35 minggu yg lepas.. semua ok.. tekanan darah ok..berat ok.. baby pun ok.. terus doc bagi tarikh bersalin.. so bila tu...jeng jeng jenggg... 18hb disember ni aku akan di operate.. memula aku nak 11hb..sebab tarikh dia cantik.. 11.12.13..tapi tak boleh huhu..sebab doc ckp protokol diorang kalau czer yg elective/schedule kandungan hendaklah mencukupi 38 minggu..melainkan dh keluar tanda2 nak bersalin akan d awalkan dari tarikh tersebut.. doc ckp kalau dh keluar tanda tu bermakna baby dh ready nak lahir.. ok ok..phm doc.. jadiknyer...sekarang ni aku kene alert la ngan apa jua tanda..mana tau le kan tetibe ada contractions ker..keluar darah ke apa..terus je zoom ke labour room..

Tu pun sebenarnya doc nak bagi suntikan dexa masa kandungan 37 minggu nanti tujuan utk matangkan paru2 baby..dh siap tulis kat fail aku.. aku blur la kan..la apasal lak nak injik.. dh besar pun dh baby masa tu kan.. so aku tanya la kalau tak nak boleh ker.. doc ckp..kenapa..aku poyo le kata..sakitt ke suntikan tu.. doc senyum..dia ckp sakit.. sah sah lak aku tak nak.. mujur doc phm..so cancel jer..tulis kat kertas..patient refused..ngehehe.. nasib la ko doctor dpt patient yg cerewet mcm aku ni.. nasib baik gak aku dpt doc yg sporting..doc chinese..lembut je dia ckp..nak pegang perut pun siap ckp sory sory..ala pegang je laa..bukan buat apa pun..

Next appointment lak 3hb ni.. lotih gak kan selagi belum beranak selagi tu laa appointment..seminggu sekali.. minggu dpn last appointment..fuhhh..bermakma dua minggu lagik nak bersalin.. harap2 semuanya akan berjalan ngan lancar..selamat dan sempurna..aminn...

kemarin 30hb november kan..ehe..tarikh anniversary perkahwinan aku ngan huby..alhamdulillah dh 6 tahun melayari bahtera.. moga kekal ke akhir hayat.. celebrate anak beranak makan jer ehe..simple.. janji ada..hadiah?? Ada... bak kata huby hadiah paling besar dariku..dua minggu akan dtg.. ehehe.. pepaham le kann..tak tertanding nilainye tu..pengorbanan besar dari seorang isteri..chewahhh...hihi


posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.