Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, March 26, 2013

Happy-happy

Alhamdulillah tahniah buat suamiku n the gang..seperti yg aku cerita kan hari tu kan grup diorang vocalize band akhirnya sampai gak ke final..so berbaloi le kan tak sia2 buat latihan tiap2 malam hari tu..tu pun diorg sja2 je..plan awal nak buat show je kat sana..tetibe lak pihak penganjur kat sana mintak diorg masuk utk bertanding..nak tak nak follow gak la..tup tup final kemarin dpt lak no3..okay le kann dpt gak wang cash bernilai $1000.. (bagi2 la kan ngan ahli grup tu) so dpt la $100 tiap sorg mandangkan kan band diorg tu ada seramai 10 org..kire ok le kan, habis je acara tu huby terus belanjer kitaorg makan kat gerai Jerudong Park..tu kire meraikan kemenangan diorg..ehehe..


mintak izin yer my sis ira daku cilok pic ni yer..ehehe.. ni la kes malas nak amik pic..sebab ada sebabnyer yg buat aku malas nak amik gambar.. huhuhu...jap g aku citer ekk.. yg baju putih tu laa suami aku.. tym ni dia tgh menyumbangkan lagu ciptaan sendiri..yg bertajuk Happy-Happy..aku sendiri pun minat ngan lagu tu..syabas suamiku..



sebenarnye kan hp aku mcm ada problem laa hari tu..sebab tu aku takde mood nak pegang2 hp..nak amik gambar lagi la takde mood kan..before tu memang aku syak mcm something bad je, sebab biasa nyer kalau charge dia tak memerlukan masa yg lama sgt..sekali hari tu semalaman aku charge tak nak full..kdg boleh stop sendiri..bila aku cabut charger tu dan masukkan balik dia charge le kan..tapi tak lama lepas tu stop balik.. menguji kesabaran aku jer kan..last2 aku biar jer.. sampai le suami aku pujuk kemarin beli battery baru..ok la.. harap2 masalah battery le kan..so sampai rumah terus try charge.. gosh! problem tetap sama.. dia tetap on off charging.. sampai la keadaan memaksa aku search kat you tube n google .. rupenyer tu memang pekara biasa ngan hp yg ada sistem usb port.. huh.. last2 mcm2 le aku try..1st step bersihkan usb port dia tu dgn menggunakan jarum.. jarum tu mesti la d asah dulu supaya jarum dia jadi leper dan nipis.. lepas tu masukkan kat usb port tu..ok memang ada kotoran kat dlm tu.. dh siap semua..try charge balik.. memula dia ok..ada perasaan lega..tapi tetibe separuh jalan dia stop charge balik..grrr.. ok sabarrr..

lepas tu korek2 kat google lagi.. last aku try off hp, cabut batteri..biar sampai 10-20 saat mcm tu.. then plug in charger tu..biar kejap..pas tu aku masukkan batteri,terus on hp.. wah ajaib ko..batteri aku yg low td tu terus naik.. then dia charging macam biasa..happy giler la kan,sebab dh normal..alhamdulillah dia charged sampai 100%  harap2 lepas ni ok le kan tak berpenyakit mcm tu lagi..serik dowhhhh! tu le org kata hp ni makin canggih makin le banyak ragam nyer kan kan.. aku tetap syg kat hp lama aku nokia E72 tu..memang takde masalah langsung dari mula pakai sampai la hari ni.. thumbs up..


alahai hp ku kau laa idaman hatiku tapi kau jugak laa yg buat aku sakit kepala.. dah jgn buat penyakit lagi ok! (gambar dari google yer..mcm biasa aku malas nak transfer2 gambar dari hp ke lappy ni..malas!


Saturday, March 16, 2013

Dah minat

Susah kan jadi org pompuan ni..terutama mcm aku ni..sgt2 pantang tengok beg! Tak kire laa beg apa pun..beg baju ke, beg duit ke..paling top adalah beg tangan.. eh beg baby pun aku suke tau (tu tym2 ada baby le kan) now anak dh besar2..so tak gune dh beg diapers tu paling2 pun masuk kat dlm beg pack..senang citer le kann.. sumbat je mana yg penting..

Ok..beg tgn yg paling ku sukai ialah sling beg..alah yg tali pjg sangkut kat bahu tu..fesyen le kekonon kan..tapi serius senang nak seluk2 brg.. kalau dulu aku minat ngan warna2 yg boleh di kira senang masuk..mcm kaler hitam, coklat, cream dan putih.. tapi sekarang fuyoo dh berani dh main2 warna..kelass gituu..sebab tetibe je rasa kaler mcm tu menambahkan ceria..tak usah lah nak ikut kaler baju ya..old fesyen dh tu..cheewahh..sekarang dh zaman moden kene berani campur2 kaler ni..biar org tengok pun mcm kalerful jer..eh eh mcm kartun je..bolehhh..hahah..

ni hasil rembatan aku malam kemarin..ok memang takde niat atau plan pun nak beli beg. Sebab aku dh ada dua beg yg belum pakai! Dasyat tak.. yg brand timber aku beli kat negara jiran bulan lepas.. sebab diskaun tu yg beli tu..pic takde la pulak besok2 aku tempek ek.. yg satu lagi aku book kat adik ipar aku..dia nye biras kan selalu gi KL..byk le dia borong beg kat sana..cantik2 dan aku yg pantang ni beli le satu gak. Kaler biru stripe..

So bebalik pada gambar d atas tadi..beg ni aku beli kat Time Square airport mall.. kiter plan nak jln2 cari makan je hari tu. Tetibe laaa mata aku yg tersgt tajam ni 'tertengok' beg yg bergantungan..sgt2 menggoda kalbu..ok pilihan aku mula2 beg yg oren tu le kan..terus tnya harga..yehuu time tu memang offer..murah giler..confirm la aku beli dh nak byr pun tetibe je dtg encik suami..dia round kat kedai tu..terus panggil aku tetibe tunjukkan aku 1 beg yg memang cantik gak..yg kaler pink putih tu le kan.. serius hati terbagi dua. Alahai yg mana 1 ni.. oren ke pink..pink ke oren..dh rambang mata aku ni cik abg oii..buat bini dia ni gelisah lak..soo..utk mengelakan penyesalan di kemudian hari aku amik dua2. Dh tak yah byk songeh dh. Damai!


tu dia ibu beranak dua tengah posing ngan beg baru..cun tak..err..maksud aku beg aku tu ler..kaler org muda2 le kan..aku yg tak berapa muda sgt ni kire berani ler..ehehe.. yg pink tu dh rasmi dh di pakai..yg oren tu lum lagik..aku suke sebab dia ala2 wallet organizer..boleh buka tali pjg tu pakaikan yg pendek..sesuai utk majlis2 kawin ke apa ke..muat2 wallet, hp ngan tisu je tu..

Ok la..dh penat membebel..sok sok aku tempek pic beg2 lain lak..beg aku bukan jenis yg mahal2 pun..aku tak kisah kalau tak branded pun. Asalkan nyaman d pakai dan sedap mata memandang tu laa jdi pilihan hatiku..

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 12, 2013

Menu mengancam!



Hadoii..ni yg tak tahan ni..tghari kemarin ni la menu yg sangat2 menambah selera..alahai..suami aku siap tambah dan tambah nasik lagi..padahal simple jer kan..tapi apa slhnya suami berselera ngan air tangan isteri..pahala sudah pastinya kiter dapat. Tapi tapi tak leh la selalu kannn..kang betambah tambah berat suami aku tu ngan aku2 sekali..suami ku kire okay lagi ler sebab dia ketegori tinggi..aku ni sah sah lah rendah yer..nasib baik bmi normal..kalau berat tambah lagi memang tak normal le jawabnyer..

Ohh lupe..menu kemarin tu alaa..tutup mata pun bleh siap (chisss berlagak) ayam goreng, labu gulai lemak ngan yg paling2 mengancam adalah cencalu! Perghhhhh memabg tak leh tahan..timun cicah cencalu.. ko taruk le limau masam2, hirisan bawang merah dan yg penting cili padi.. dh dh teliur lak.. huhu..nasib baik mak sedara aku ada jual cencalu..bubuk yg fresh2 lagik..terjamin bersihnyer..boleh d katakan tiap tahun kiter beli cencalu kat dia.. $5 je boleh dpt byk cukup ler utk aku ngan suami..anak2 bukan pandai makan pun lagi..

Hmm..rasa2 nak makan cencalu lak..waduh..gambar punya pasal..aku chow dulu yerrrrr... ^_^

posted from Bloggeroid

Saturday, March 9, 2013

keboringan





hmmm..boringnyer aku ptg ni..meh le layan aku melalut ptg2 ni.. tengah tunggu c suami pulang dari dewan raya RTB..sebab ada rehearsal battle indie band..alhamdulillah band suami aku terpilih utk ke semi final besok..sebenarnyr diorg suke2 jer masuk..saja nak amik pengalaman le kan..apa2 pun semoga menang le kan..anak2 aku lak masih tidor jam2 cam ni..tu la aku memang berkali-kali suruh masuk tidur..degil..nak tengok kartun..last2 jadik tarzan baru nak masuk..hahaha..tau la mama diorang ni kan garang bak harimau.. alang2 dh boring aku on lappy terus masuk kat website movie2 hah..amik ko abis dh episod adam & hawa (ye ye je kan org lain dh lama khatam citer tu) ye la kan aku jarang nak tengok drama2 mcm ni..sekali dh tengok hah ketagih lak..sweet jer kan drama tu.. rasa nak bercinta semula ngan huby mcm dulu2..haha..sekarang pun cinta gak..tapi tu la kene byk bagi2 rasa cinta tu..tapi bukan ngan org lain..ngan anak2 ler..

alamak..dh bangun dh pun hero2 aku ni..ok lah..nanti sambung..nak layan diorg dulu..daaa..





Monday, March 4, 2013

Sebulan!

Ok sekarang aku dah pun pecah rekod..dah sebulan! tak update..teruknyer..org pemalas pun tak macam ni kan..entahlah kdg keadaan internet yg agak lembab tu yg membuatkan aku agak malas malasan nak taip entry. Padahal punye la banyak cerita yg nak d kongsikan.. 1001 malam pun tak kan habis..cheewahh.. kesian diary aku ni kan. Sbnrnye la kan kemarin aku memang dh siap2 taip entry. Sekalik aku lupa nak save.. (biasa la update pakai hp ni bukannye auto save kannn) tetibe time nak publish entry tu boleh lak failed! Ok..habis semua hilang..terus dgn perasaan marah membara..off! Lepas tu tido..arghh. esok2 je la update... see..

Oh yer hari tu aku ada janji kan nak citer pasal hamster2 diorg ni..ok meh citer..kiter ada 2 ekor hamster yg comel banget. Kite kasi nama Yaya n yuyu..yg betina tu yaya la yer..dia jenis campbell..manakala yg jantan tu jenis syrian..bulu dia agak panjang dan lebat..tapi kan kan. Sob sob sob..yuyu dh pergi dh..tu pun secara mengejut..kiter tak tau pun kenapa tetibe je pagi tu suami aku tengok dia terdiam kaku kat rumah dia..sebelum tu elok je dia sehat je..makan dan minum pun mcm biasa..huhu.. sedih gak..terus la suami aku pun tanam kat bwh pagi tu..nasib le anak2 aku tak tercari cari..sebab diorg memang jarang main ngan yuyu. Lebih berminat main ngan yaya. Sebab yaya lebih jinak..jarang gigit. Jnis syrian ni type dia suke menyendiri..sebab tu susah nak bawa main..hadif sampai benci ngan yuyu tu, dia selalu kene gigit sampai berdarah..siap suruh aku buang yuyu tu.

Nak tengok yaya ngan yuyu tak..hah..ni dia..



yg ni yaya...heyy.. oppa yaya style~

ni la yuyu..huhu. rip yuyu...comel kan dia...



Sekarang dh tinggal yaya jer..sian gak tengok dia sekor2 kat sangkar tu..nah tambah tu belum ready rasanya..nanti2 le fikir..
posted from Bloggeroid
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.