Pages

My 3H

My 3H

Monday, September 30, 2013

Warehouse sale

Hari sabtu yg lepas aku gi kat jualan gudang barangan bebeland yg bertempat kat Tanah Jambu Salambigar.. tu pun plan ngejut..sebab kebetulan memang lalu kat jalan tu time nak gi kedai runcit yg jual susu dumex hadif dan hanif ngan harga yg murah.. sampai je sana tengok ramai tul org..nasib baik kejap je dpt parking..

Hmm..bagi aku tak de laa warehouse sale sangat punn..sebab ada sebilangam brg tu harga dia sama jer ngan harga kat kedai sekarang ni..contohnya wet tisu brand tollyjoy.. harga dia $9.90 3 pek..sama harga ngan yg aku beli kat Hua ho mall..so memang tak beli laa..huby suruh beli sebab dia ingat tu harga sale..kalau murah confirm aku beli buat stock.. sama gak ngan detergent dia..tak de kurang pun dari harga asal..

Aku tengok yg murah2 pun mcm barangan lama2 jer..yg nak perabiskan stock..huhu..baju baby pun baju lama.. yg baru still harga $8 keatas.. so tak beli..membazir je kan..baik beli kat kedai lain lagi murah siap dpt diskaun..

Tapi akhirnye aku beli beg diapers pilihan huby..dia pakse aku beli..padahal dh beli pun kn beg baby hari tu..buat pe nak beli lagi..huhu..tapi akhirnya aku termakan gak hasutan dia tu..dia ckp yg ni nampak macho kalau dia yg bawak sebab beg tu jenis backpack..tak nampak mcm beg baby langsung.kalau bukak baru nampak..hahah..


ni dia diapers beg brand simple dimple..memang tak nampak mcm beg baby kan..mcm beg laptop pun ada..ehe..over all puas hati gak..sebab boleh muat byk brg baby..sesuai ler kalau utk travel..senang nak susun brg2 baby nanti..yg penting senang abah dia nak bawak..sangkut je kat belakang.. yg bawah tu mangkuk baby 2 in 1 warmer bowl..boleh isi air panas kat bawah so nanti baby makan suam2 je makanan tu.. oh yer..harga sebenar beg tu $45.90 tapi after sale dapat harga $36.70..mangkuk tu lak harga sebenar $6.90..jadik $3 jer..hihi..murah gak kann..


ni semua yg di beli kat jualan gudang tu..takde laa beli sangat pun..huhu..sebab tak byk yg murah dan berkenan di hati.. baju huby tu pun harga dia $15 lepas sale..beli gak sebab dia minat ngan logo transformer tu..adoii laa..


Barangan lain yg huby beli botol minum brand cars utk hero2 dia tu.. sebab dia ckp botol minum diorg tu dah lama tak ganti.. lepas tu beli mainan water gun gak..haish laa..aku dh pesan awal2 lagik tak yah belikan mainan sebab bulan ni jer dah banyak kali budak dua org tu beli mainan..tapi phm2 je laa abah diorg tu..sama pesen gak minat brg mainan..untung laa hero2 dia tu kan..sebab tu kalau jalan2 hadif ngan hanif tak nak follow aku..dua2 follow abah..sebab mama diorang ni takkan belikan mainan..sikit2 beli kan baju..kasut..seluar..haha.. harus laa kann..korang tu makin besar baju dah sah lah makin kecik..

posted from Bloggeroid

Thursday, September 26, 2013

Kandunganku 26 minggu (update)



Alhamdulillah pejam celik dah pun 26 minggu usia kandungan aku yg ketiga ni..tak lama lagi dah nak masuk 7 bulan..huhu..seram je rasa bile dah nak memasuki ke trimester ketiga..maknanya dah tak lama lagi baby akan lahir.. minda kata dh ready tapi fizikal ni mcm belom..huhu..masih terbayang akan kesakitan melahirkan yg lalu.. tapi takkan la nak biar je baby ni kat dalam kannn..hahah..memang tak patut..dah cukup bulan harus lah dia keluar jumpa mama jumpa abah ngan abg2 dia..hihi.. mcm tak sbr lak..ceh tadi kata takut..

Oh yer kemarin aku dh pun lepas azab buat gtt (glucose telorance test)..seawal 7.45 pagi dah sampai kat klinik..cucuk darah lepastu hah habiskan 1 gelas air gula.. kali ni bukan glucose..tapi betul2 gula yer..sumpah aku rasa nak termuntah! Separuh dah masuk separuh lagi rasa nak buang..tapi tak leh sebab kene minum dpn nurse..so layan..telan je..wlaupun hakikatnya gula itu adalah manis tapi kepahitan ku rasakan..ewahh.. lepas je cucuk darah dan telan segelas air gula tu..terus gi buat checkup.. bagus kan buat gtt terus check up..takde la lama tunggu 2 jam.. alhamdulillah semua normal.. kedudukan baby pun elok..kepala kat bawah..kalau kat atas aku tak suke sebab tak selesa..tambah2 kalau dia tekan kat rusuk..hoho..rasa nak marah jer kat baby..

So lepas je buat checkup..huby ajak balik dulu..sebab masih awal..baru pukul 8.45 ada 1 jam lagik nak cucuk darah kali kedua..balik le kejap kat rumah mak..sebab mlm tu pun kiter memang tidor kat sana..sampai je rumah..mule la kepala aku pening.. huhu..ni efek gtt.. ye la puasa start jam 10 mlm..smpai waktu tu tak mkn apa2..tetibe perut ni dikejutkan ngan air yg teramat manis..confirm ler rasa mual kan..sampai aku dh nak surrender dh..nak minum air..tapi huby suruh sabar..sebab jam dh 9.30 masa tu..kejap lagi nak cucuk darah..so tak jadi nak minum..lagipun huby ckp nanti result tak accurate..huhu..tul gak kan..susah2 je habiskan air gula tu tetibe result tak betul..rasa sia2 jer..

Tepat jam 9.45 terus zoom klinik.. tetibe tym nak jln tu hanif meraung lak..ahh sudah..angkut je sekali ngan hadif gak..wlaupun dia ok jer..tapi aku tau bile adik dia dh ikut confirm dia akan marah.. sampai je sana aku jer yg turun..huby ngan anak2 tunggu dalam kereta.. nasib baik tak lama.. tu pun aku jadi pelakon yg terjun..hahah..sebab tetibe je ada RTB ( Radio Televisyen Brunei) nak buat rakaman bahagian pengambilan darah..so diorang minta izin kat aku utk di buat rakaman..alahaii.. nak tak nak..ok je lah..malu gak sebab aku simple je..ngan muke yg agak la pucat..pakai spec lak tu sebab malas nak pasang lens bagai awal2 pagi tadi..huhuh.. so dh selesai..settle! Lepas azab buat gtt..jgn kene sekali lagi sudahh..aku tobat nak minum..

posted from Bloggeroid

Sunday, September 22, 2013

Mengidam

Tak ingat dah ni time hari apa.. tetiba tekak ni teringin sangat nak makan ambuyat.. so terus sound kat huby nak gi serusop..senang je ckp baby nak makan set ambuyat kat restoran aminah arif..hahah.. kesian baby..tak tau pape pun.. nasib dekat je dari rumah..so siap2 terus zoom.. order mcm selalu..set utk dua org. Menu pilihan kiter hari tu..of corz le..ambuyat beserta cicahnye kiter request yg campur binjai + tempoyak (sedappp) then menu sampingan sayur taugey, daging lalap, ikan kicap (ni favorit anak2) serta ulam2an dan sambal belacan.. yg tu memang tersedia 1 set.. minuman lak kene order lain2.. so aku mintak jus tembikai, huby ngan anak2 aku tak ingt diorang order apa..huhu.. time2 preggy ni aku sgt2 pelupa..waduhhh..

tu dia licinnnn.. gambar sebelum takde yer..sebab dah lapar sangat..diorang letak jer terus sambar.. siap order nasi lagi dua pinggan.. alhamdulillah..kenyang sampai senak perut.. total semua sekali tak mahal.. $26.50 je kut..lagi sekali lupa..hahah..

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 17, 2013

Angrybird dah harum

Memandangkan hadif ngan hanif tidor..makan.. main dengan patung angrybird tu.. sah sah la patung2 diorang tu comot kan..dah le siap diorang jadikan bola..tendang sana..tendang sini..baling2..jatuh.. lepastu time nak tidur peluk2 cium..haishh.. dh rasa tak selamat.. so kemarin aku masukkan dlm washing machine..tuang dynamo..pusing..hah siap..

part masukkan patung angrybird tu aku serahkan kat budak dua org tu..ni abg hadif. Memula buat muka tak konfiden je..lepas aku explain baru le dia happy nak lepaskan patung kesayangan dia tu..siap gelak lagi tengok patung tu gerak pusing2 kat dalam..


lepas tu giliran hanif..dak sorg ni memang excited je nak masukkan patung dia kat dlm tu.. lebih pada nak main air sebenarnye


aku pun rasa geli hati jer tengok patung2 tu timbul pusing2 kat mesin tu..ehe..nampak comel jerr. sambil2 tu berus kotoran2 yg degil..


dh siap cuci n keringkan..terus jemur..budak dua org tu ckp kesian kat patung tu sebab kene sepit! Ahahah.. lepas tu tak sabar nak tunggu kering..siap tunggu lagi kat tepi..alahai.. bila dh kering lonjak2 happy..sambung balik tendang, baling, peluk cium..haihhhhhhhhh... baru jer harum..

posted from Bloggeroid

Monday, September 16, 2013

Jalan2 di hujung minggu

Kemarin kan hari minggu..takde plan awal pun nak gi mana2..siap2 semua keje..tu pun bangun lewat..ahahah.. pas tu baru decide nak gi ke mall gadong..mandangkan ada tujuan tertentu..huhu..so siap2 kan lah anak2..aku kalau nak outing kene siapkan diorang dulu..nasib baik anak lelaki je kan..senang.. pakai baju pakai sluar..kasut..dh siap..tah byk grooming2 bagai..hahah.. tapi..aku lerr yg lambat siap..alah biasa le kan pompuan..nak pakai tudung lagi..make up lagi..kalau muka natural cantik ok la..ni spjg preggy muke aku agak kusam..huhu..hormon tak nentu kut..

Dh siap smua zoom le kiter..sampai je sana..parking kat seberang..giler..jauh nak jln..huby aku selamba je ckp..takpe takpe org ngandung kene exercise sikit..chessss.. sampai jer sana terus menjalankan misi tu..hah apa dia tujuan utama tu..
huhuhu..ni la dia sebab penyebabnyer..hp huby aku screen dia retak..galaxy note 2..sedih aku nengok..huby pun frust jer..sampai tak de mood nak pakai hp ni..slh dia gak sebab lupe yg hp dia tu ada kat dlm poket seluar..tym tukar baju n seluar tetibe hp tu jatuh ke lantai..habisss..nasib baik lcd tak rosak..kalau tak mampusss nak repair..ni pun ganti screen jer mahal! $180 melayang..huh..sekarang dh ok dh..screen pun nampak baru..lepas ni jaga elok2 yer wahai suamiku..jgn lak pisang berbuah dua kali..malas aku nak layan..hihi

Oh yer..time2 huby tunggu hp dia tu siap berepair aku lak malas nak tunggu kat situ..so ronda2 le kat utama grand..anak2 lak..hah..diorang memang tak nak ikut aku..soo im free..ahahah..syoknye lahai jln sorg2.. mula2 tu eksyen je aku kan ckp kat huby..dh tak nak beli brg baby lagi..sebab semua dah complete! Tapi..tapi... memang tak leh nak tahan...tapi tak de la aku beli baju ke hapa aku beli ni jerr..

diapers bag...comel tak?? Ehe..aku berkenan ngan kaler dan design dia yg stripe tu..ada kartun pooh lagi. Ee geramm.. murah je pun $29.90.. dan stokin baby tu $3.90 jer..lepas tu baru teringat nak beli botol susu baru utk budak dua org tu..dh lama nak update botol diorg..mandang kan diorang makin kuat menyusu so aku beli botol yg 9oz..nasib jumpe..tu pun murah je $4.90 satu..kaler haruslah berlainan yer..dan yg ada kartun angry bird tu..tu underwear hanif..ehehe..dh kali2 dia pesan nak beli mcm abg dia punyer..abg dia punyer kartun ben10..tu yg aku belikan dia gambar kartun lain.senang nak beza nanti..murah gak 6 helai $5.99..sampai rumah dia tak sabar nak pakai..apa daa hanif..mlm ko still pakai pampers lagii laa..

Mandang kan kemarin hari pertama sambutan hari keputeraan Kebawah Duli..so kiter pun decide nak gi bandar..dekat je pun dari gadong..tapi satu je masalahnyer paking jauh utk sampai ke kawasan padang gerai jualan..apa nak buat kan. Redah jer laa..so far..ok laa..byk jual brg2..beg, baju, kasut2..mainan..

Sampai kat satu booth tu ada jual barang murah2..ada yg $1..$2.. kasut murah giler 3 pasang $5 camtu kut..aku lupe..tapi taubat nak lelama kat situ..sesak! Tambah lak aku ngan perot membesar ni..sampai2 ada yg suruh aku hati2..takut2 terhimpit..huhu..huby pun surrender..

ni pakaian kanak2 yg murah2 tu. Tapi boy nyer baju tak byk gegurl je berlambak..murah lak tu ada yg $2 sehelai..cantik gak utk buat basahan..huby lak ada le beli baju putih utk lapis dalam $2 gak sehelai..aku langsung tak beli pape..ada cerita d sebaliknyer..haha..hadif ngan hanif dpt free patung angrybird..sebab diorang tak tahan bersesak..tetibe laju jer keluar bawa patung2 tu time abah diorang nak bayar..abah diorang nak kejar tak kuasa sebab que nak byr tu amat lah pjg dan sesak..alah takpe laa..$2 je pun patung tu..hehehe..dah rezeki diorang dpt free kannn..

Sebelum balik tu singgah jap gerai jual makanan..tapi..terstop lak kat gerai yg jual handbag..woo..cantik2 banget handbag dia.. tambah lak huby aku paksa2 aku suruh beli..dia ckp..beli je kalau berkenan..kang nyesal kang.. haishhh laki aku ni org tak nak dia pakse lak..alah eksen pulakk kan..padahal nak jer..so aku beli yg ni jerr..

sling bag besar..kaler hitam merah..huby ckp elok beli yg besar..senang nak sumbat brg baby nanti..betul gak kann..tak yah angkut beg baby kalau gi klinik nanti..sumbat je pampers..towel n baju dia kat beg ni..huby ckp bolehle ber baby sambil bergaya.. iyerrr laaa...

So mlm tu kiter takeaway je makanan..sebab anak2 dh merungut nak balik..keletihan..mana tak nyer..dari pukul 2 ptg lagi kiter jenjalan..kaki aku pun dh lenguh..sampai rumah jer..mandi..makan then tidoooorr...

posted from Bloggeroid

Thursday, September 12, 2013

Selesai satu bab

Hari ni aku ada sedikit kerajinan utk mencuci bantal2, tilam ngan selimut baby.. tu pun semua yg lama jer..tak beli baru pun sebab masih elok lagi..bazir lak kan kalau nak beli baru..lagi pun bukan lama pakai.. yg bekas hanif punya still nampak baru..boleh la bawak time hospital nanti..


tu dia aku longgokkan kat katil..nampak kotor kan..aku tengok pun geli.. ye la lepas je pakai dulu terus simpan..tak cuci2..huhu..malas nyer aku ni kann..


so mlm tu aku rendam dlm besen..tuang dynamo..biar keluar smua kuman2..kotoran tercabut..p serius memang betul laa..semua kotoran tu hilang.. air kat besen pun nampak hitam jer..yeww..


lepas rendam semalaman..pagi tadi aku masukkan dlm mesin pencuci..sambil2 tu aku berus gak kotoran yg degil2..nasib baik hilang.. aku cuci lagi dgn softlan..nak kasi bau harum.. dh tu jemur..aku sengaja jemur kat beranda nak bagi dia kering betul2..mana le tau kan kut kut kapas dia kembang balik..ahahah..takde ponnn... eh td aku tunjuk bantal2 je kan.. hehe..tetibe lak ada selimut ngan tilam sekalik..tu la dia bila dh rajin..alang2 le kan..biar sekaligus..tym2 larat ni lah aku bantai buat pelan2..


wokayyy..biler dh kering terus angkat semua..dah pun selamat di susun sumbat dalam beg besar gabak ni.. berjasa gak kan beg cadar aku ni..ehehe.. so tak le masuk habuk2..selamat la korang duduk dlm tu mcm sardin.. sampai masa nak pakai nanti korang keluar balik yerrr...tilam2 kecik tu aku lipat then sumbat je dlm lemari..


Fuhh..tu baru selesai bab pertama persiapan utk baby ni.. ada banyakkk lagi kann..takpe pelan2. Ada 3 bulan lagi punn..tapi sengaja aku buat awal2..sementara masih larat ni..baru buat ni jer pun aku dh sakit pinggang.. oh yer..brg baby pun aku ada la shopping sikit2..erkkk..sikit ker..rasa2nya dh nak complete pun..ngeee.. bukan apa..aku tak nak rush..kalau boleh biar ready semua..sebab lepas ni nak shopping brg2 persediaan hadif masuk sekolah lak next year..huhu.. brg sekarang ni mahal2 gak..trutama kat Brunei ni.. budget aku dh $300 melayang utk brg2 baby.. (lap peluh) tu belum brg aku lagik..

Huby lak suggest aku pakai set pantang shaklee lepas beranak nanti..ermm..tengok laa..nanti aku pikir2kan.. dh survey pun kat ne nak beli..harga pun kire ok la utk satu set tu..tapi tu la aku kene set mind ni utk makan secara teratur..kang takut membazir lak..tapi bila baca testimoni org tertarik gak.. kelip2 mata

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 10, 2013

Bila dh rajin

Nak citer pasal kerajinan aku minggu2 yg lepas..serius aku rajin buat makanan.. tahap kerajinan aku tu aku sendiri tak tau dari mana le dtgnya..hari2 aku try mcm2 resepi dessert.. sampai laki aku pun heran..asal la binik dia ni rajin sgt..padahal makanan yg buat hari kemarin belum habis lagi dah buat yg baru..giler kan.. pembawakan baby agaknyer.. aku ni bukan lah ketegori minat sgt nak buat makanan2 ni..tapi tu la..perasaan nak buat tu membuak buak..mcm aku rasa tak tenteram kalau tak try..nasib baik habis..so berbaloi baloi le buat kan..


puding roti berkastard. Yg ni dalam sehari je dah licin..hahah..sangat lazat..lebih2 lagi makan time kuah karstard dia sejuk


ni adalah cheesekut..very2 sedap..terutama buat yg minat ngan cheese..nak buat pun amat le senang..tak yah nak bakar2 pun..


pavolva..1st time aku try buat ni..alhamdulillah menjadi..tu pun pakai jer bahan yg ada..hah part topping tu jgn ikut yer..tu ada lah aiskrim..sangat la manisnyer...tak tahan aku..nanti nak buat lagi pakai cream..



kek coklat moist..yg ni favorit aku.. i like kek dia sangat2 moist..tu pun hasil google..eheheh..dpt resepi yg senang. Nanti nak buat lagi..tak puas makan..dasar ibu mengandung ni kan..kuat makan manis..haishh..not good laa..




popia pisang bercheese..hah ni memang sah sah le senang..hanya letak pisang..tuang susu manis..lepas tu parutkan cheese..bungkus n goreng..ni aku sorg pun boleh habis..huhu..sedap d mkn waktu petang..alahau..teliur lak..


Hah tu bila aku rajin..sekarang ni..entah mana hilang kuasa aku tu..malas menjadi jadi.. tu la aku rasa pembawakan baby..hormon ngandung le katakan.. sekarang ni takde rasa langsung nak try2 resepi..even nak makan sumthing pun takde..aku lebih minat nak beli..huhuhu..terokk..

posted from Bloggeroid

Thursday, September 5, 2013

Hero-hero ku

Rasanya dah lama tak citer pasal hero hero aku ni kan.. pejam celik pejam celik dh besar dh diorang berdua ni..rasa2 mcm baru je aku pregnant kn diorang..rasa rasa mcm baru je aku lahirkan..mcm belum puas pun nak belai2 peluk2 diorang masa baby..sekarang dh nak separuh tinggi dari badan aku..hohoh..ntah2 dah bujang nanti confirm aku kecik je dari diorang kan..

Alhamdulillah Hadif tahun depan dah nak sekolah dah..masuk pra terus..persiapan lak belum ada lagi..sebab pra kan tak byk pun nak di beli.. ingat bulan2 depan nak beli yg basic je dulu mcm beg, pensil case, set tulis, kasut ngan stokin.. susah lah belum ada pengalaman sekolahkan anak..tu yg kene tanya kat akak aku..ehe.. moga2 ler hadif ok je bila masuk sekolah nanti..masa tu baby pun dh lahir dh..nak dekat sebulan kut.. oh ye hadif sekarang dh pun berusia 4 tahun 8 bulan..

Hanif lak apa citer..alhamdulillah..dh 3 tahun 2 bulan lebih sekarang ni..banding hadif dulu dia lebih awal buang pampers..ye la sebab hari2 tengok abg dia buang air ngan poo poo kat toilet kan..tu yg dia pun beria ia sangat nak pakai toilet..sekarang dah pass pun poo poo kat toilet..tentu la aku happy kan..dh jimat pampers..ehehe..tapi malam still pakai..aku belum konpiden nak free diapers waktu malam.lagi pun bila check je pampers dia time bangun pagi still penuh lagi..hah..mcm mana nak free diapers mlm kan. Takpe..free diapers siang pun kire ok la kan.. pelan2 ye hanif..

gambar terbaru diorang..fresh ni..baru je snap sebentar td..kire live update la ni kannn..ehehe..


Ni tiap kali jalan mesti ramai yg tanya..twin ke? Wah kembar la.. yg mana abg yg mana adik.. hoho..kadang smpai malas dh nak jawab pertanyaan org..kadang tu ada yg malu2 nak tegur..siap buat andaian sendiri.. hihi..kiter laki bini senyum je.. walau pun penat nak explain..tak..tak kembar..yg ni 4 tahun..yg ni 3 tahun..tapi ada gak kiter main belasah je..a'ah kembar..tu kalau kes dh lotihhh nak jawab..ala..bukan diorang tau pun..hahahah..







Agaknye sebab aku suka pakaikan diorang baju yg sama tu kut..tu yg ramai yg pikir kembar..hahah..

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 3, 2013

Bukti yg sah

Ingat tak hari tu aku janji nak tunjukkan pic scan kat private tempoh hari. Jeng..jeng..jeng.. ehe..sengaja aku ngan suami buat scan ni..padahal memang awal dh tau masa buat anamoly scan time kandungan dh 18 minggu hari tu..tapi tu la..mcm tak puas jer tengok kat klinik gov..nak gak try buat kan private.. tambah lak huby teringin nak tengok anak dia yg ada kat perut wife dia ni..so layankan jer la..kiter buat scan ni masa kandungan dh masuk 20 minggu.. meh tengok..jom..jom..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.tadaaaaaaaaa



nampak tak..nampak tak?? Ala yg part arrow ngan bulat spotlight tu..Hahh..tu adalah telor ngan angry bird dia..hohoho.. confirm le kann baby apa..dh tak yah kasi tau lagi..kiter akan dpt hero lagi..aku belum dpt rezeki nak nimang n make up baby gurl..apa pun alhamdulillah. Bertambah lagi bodyguard aku nanti kan kan..

Ni pun memula pic yg lain dia capture..lagi terang n clear dari yg ni..siap baby kangkang luas kaki dan terselah telor ngan bebird dia..tapi bila dh print hilang pulak pic tu..so doc suruh aku baring semula..semata mata nak amik pic angry bird baby..hahah.. tu yg position kaki baby dh berubah..sampai doc urut2 perut aku supaya baby nak kangkang..susah jugak yer..




yg ni lak scan sukatan perot baby..alhamdulillah semua ok2 jer..nampak tembum perut dia kan..kuat mamam ler tewww...hikhik..




ni lak scan sukatan dari sisi ke sisi kepala baby..


Dh selesai buat scan tu..apalagi bayar laa.. huii..jgn tak tau mahal oo buat scan kat klinik private d Brunei ni..takdenyer yg jumlah $20 $30 $40 $50.. walaupun hanya scan 2D mcm ni..harga dia $75..gilerr kan..ni pun huby yg nak sangat2. Kalau ikutkan aku..malas nak buat..membazir..baik shopping brg baby..penuh sebakul kut..tapi tu la huby ckp biar la..kalau dh confirm gender dia leh la beli yg blue blue..sonang..

Tu pun kire ok laa..doc siap tunjuk jantung baby..kaki smua.. seronok gak tengok dia gerak2 dlm screen tu..rasa tak sabar lak nak tengok baby lahir..hihi..sabo wei..3 bulan lebih jer lagi..fuhhh..



ni rupe kad bile buat check up kat klinik private tu..oh yer..lupe nak mention nama klinik tu adalah C.Y Lim klinik..terletak kat kawasan Gadong..


Tapi aku tak lah buat check up kat sana..baik aku buat free jer kat klinik kerajaan kan..senang.. semua free ubat pun free..hahah..sapa tak nak free kannzz..check up pun sama jer..timbang berat. Check urine.. ukur perut ngan periksa jantung baby.. aku ada bagi tau tak due aku..kalau ikut last period 28.12.2013 kan.. so bile aku buat scan kat private tu doc ckp baby dh besar..mcm 22 minggu mcm tu.. hoh..(sekarang ni pun kalau ikut tarikh baru je masuk 23 minggu lebih) so..doc kat private tu buat due aku jadi 16.12.2013.. kire awal lagi ler kan.. kalau ikut tarikh scan tu sekarang kandungan aku dh masuk 25 minggu mcm tu.. tak jauh beza pun kan..kite tengok mcm mana nanti..mana ler tau aku ada scan lagi lepas ni.

yang ni lak rupe kad perjanjian aku kat klinik kesihatan Muara..kecik molek jer kad ni..warna putih..dh tebal dh tu..sebab berlapis ngan kad masa aku ngandungkan Hadif ngan Hanif dulu..sengaja dorg stapler mcm tu sebab senang nak rujuk balik

Yg kertas hijau kat sebelah tu..haahh..tu adalah surat saman..eh bukan tu la surat perjanjian aku pada 25hb ni untuk minum air gula..ohh tidakk..aku memang tak suker part ni..apa boleh buat kan..dh terpaksa..demi kesihatan aku ngan baby gak. Redahh jerrr..hari tu gak aku buat perjanjian check up kat klinik..so 2 dalam 1..senang. tak pyh berkali kali gi klinik..

posted from Bloggeroid

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.